Jump to content
  • 0

błąd podczas zamówienia

lisz55

Question

Ostatnio w sklepie pojawiło mi się kilku klientów, którzy nic nie kupili, ale się zarejestrowali. Od jednej z klientek udało mi sie dowiedzieć, że wystąpił u niej jakiś błąd i nie mogła przejść dalej, chyba w kroku wybierania dostawy nei dało się zmienić dostawcy i nie szło przejść dalej. Mi się jednak nie udało uzyskać takiego błędu. Myślałem, że to odosobniony przypadek, jednak potem następni klienci rejestrowali sie i nic nei zamówili, więc coś chyba jest nei tak.

Adres sklepu:

http://www.gufi.pl

13 answers to this question

Recommended Posts

• 0

czyli zawse się będzie odznaczać jak tylko cokolwiek zmienię? Nawet ceny za dostawę?

Tylko tak mi się wydaje, że miałem takich rejetrujących sie i nei kupujących klientów, po tym pierwszym odznaczeniu, które naprawiłem

• 0

O ile zmiana ID powoduje tylko powtórnego włączenia s2p to nie ma problemu, gorzej jeśli gdzieś w kodzie posługujemy się wcześniejszymi numerami dostawców to wtedy bezboleśnie i najszybciej jest robić wszelkie zmiany w bazie, a ikony ręcznie wgrywać na serwer zmieniając ich nazwy na ID przypisanego dostawcy. To tak na przyszłość ;]

• 0

zmieniając ID dostawców w bazie sprawimy, że troche nam się zamówienia wykrzaczą.

np.

ktoś zamówił towar i wybrał dostawcę ID=6 w cenie 10zł,

zmieniamy cenę dostawy na 20zł, nowy zaktualizowany dostawca ma ID=29

w bazie zmieniamy id 29 na 6

i co teraz? ;)

stare zamówienia mają przypisaną dostawę za 20zł.

ten motyw ze zmianą ID jest właśnie po to, aby nie robić bajzlu w zamówieniach

• 0

@vekia, to zamiast edytować wpis w backoffice, to można edytować go w bazie, nie zmieniając ID. Mówiłem, tylko o sytuacji, kiedy już nadpiszemy, a potrzebne nam jest konkretne ID (albo można skrypt uaktualniając). W każdym bądź razie jest troche możliwości