nezpers Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 (edited) Witam, presta 1.5.5.0 bez zmian, 1. Jak prawidłowo umieścić w sklepie banner transferuj, na stronie transferuj są bannery w formie graficznej i kod do wklejenia, jak wrzuciłem za pomocą banner manager gotową grafikę to po wejściu w jakąś kategorię na ten banner nakładają mi się produkty, ew. gdzie wkleić ten kod html ? 2. import produktów z pliku,.csv, mam już trochę wprowadzonych produktów, czy jeśli dystrybutor przesłałby mi plik .csv z danymi produktów to mógłbym je zaimportować do sklepu bez problemu? czy może wykasują mi one inne produkty ? 3. jak wyłączyć w ogóle ten napis NOWE, przy nowo dodanych produktach Pozdrawiam i miłego dnia ;-) ps. niestety teraz to już nawet banner managerem nie mogę dodać bannerka. wywala mi An error occurred during the image upload. Error creating banner. Edited November 10, 2013 by nezpers (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 1) możesz wykorzystać darmowy moduł html box free 2) możesz importować produkty, nic się nie wykasuje 3) ustawienia > produkty, zmieniasz wartość opcji na 0: Link to comment Share on other sites More sharing options...
nezpers Posted November 11, 2013 Author Share Posted November 11, 2013 Vekia dziękuję za odpowiedź, a czy mógłbyś mi jeszcze podać przepis na prawidłowe dodanie slajdów do tego slidera który jest standardowow wbudowany w preste,? Jest tam przycisk dodania fotki ale jest też pole url i legenda które są wymagane i nie wiem co tam wpisać. Jaką rozdzielczość powinny mieć fotki ? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 11, 2013 Share Posted November 11, 2013 co do slidera, wszystko zależy od tego jaki rozmiar slajdów masz ustawiony. w powyższym przypadku należy wgrywać zdjęcia o rozmiarze: szerokość 500px wysokość 300px pole tytuł to po prostu tytuł slajdu, url to adres strony na którą zostanie przekierowany klient po kliknięciu w slajd zawartość pola opis wyświetla się po najechaniu kursorem na slajd Link to comment Share on other sites More sharing options...
nezpers Posted November 11, 2013 Author Share Posted November 11, 2013 Bardzo dziękuję za czas i za pomoc. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts