Tukey.pl Posted November 9, 2013 Share Posted November 9, 2013 Witam Zrobiłem sobie sklepik i teraz zacząłem się trochę interesować optymalizacją i pozycjonowaniem. Potrzebuje dodać m.in. taki wpis ale nie wiem za bardzo gdzie Jeśli nie chcesz, aby wyszukiwarki zbyt szybko zaindeksowały Twoją stronę, w części <HEAD> dodaj zapis <META name="Robots" content="noindex">. Gdzie znajduje sie ten <HEAD> Czy to chodzi o plik robota? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mentalspot Posted November 9, 2013 Share Posted November 9, 2013 jeżeli dodasz "noindex" w sekcji head, w ogóle Twoje strona nie będzie indeksowana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Tukey.pl Posted November 9, 2013 Author Share Posted November 9, 2013 hmmm ok dobrze to gdzie ten head ? znalazłem taki poradnik na stronie http://naukapozycjonowania.pl/zarzadzanie-indeksacja i jest tam pare takich wstępnych porad aczkolwiek nie koniecznie muszą byc słuszne hehe Zarządzanie indeksacją1. Czy zabezpieczyłeś stronę przed zbyt szybką indeksacją?Jeśli nie chcesz, aby wyszukiwarki zbyt szybko zaindeksowały Twoją stronę, w części <HEAD> dodaj zapis <META name="Robots" content="noindex">. Jeśli powyższe polecenie chcesz ograniczyć tylko do Google, wartość Robots zamień na Googlebot.:zgłoś uwagę:2. Czy zabezpieczyłeś serwis przed niechcianą penetracją podstron?Jeśli nie chcesz, aby wyszukiwarki zbyt szybko zaindeksowały Twoje podstrony, w meta-tagu robots dodaj parametr nofollow. Przykład: <META name="Robots" content="noindex, nofollow">.:zgłoś uwagę:3. Czy zabezpieczyłeś stronę przed niechcianą archiwizacją?Jeśli nie chcesz, aby kopia Twojej strony (np. zawierająca kod przed właściwą optymalizacją lub treści, które będą płatne) była dostępna publicznie, w meta-tagu robots dodaj parametr noarchive. Przykład: <META name="Robots" content="noindex, nofollow, noarchive">.:zgłoś uwagę:4. Czy zabezpieczyłeś stronę przed wyświetlaniem w wyszukiwarce opisu strony z katalogu DMOZ?Jeśli nie chcesz, aby wyszukiwarki wyświetlały niekontrolowane opisy zaczerpnięte z katalogu DMOZ wstaw tag: <META name="Robots" content="noodp">. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 karolwild Posted November 9, 2013 Share Posted November 9, 2013 Dodając kategorie, produkty jeśli strona nie jest gotowa to po prostu jej nie włączaj.Włącz ją dopiero jak tytuł, opis, zdjęcia będą uzupełnione.Czym szybciej gotowa strona zostanie zaindeksowana tym lepiej.Jeśli strony nie dodałeś do katalogu DMOZ to nie musisz się martwić na zapas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mentalspot Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 \themes\(twoja_nazwa_szablonu)\header.tpl gdzieś pomiędzy head to wstaw Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Tukey.pl Posted November 11, 2013 Author Share Posted November 11, 2013 \themes\(twoja_nazwa_szablonu)\header.tpl gdzieś pomiędzy head to wstaw Witam właśnie to chciałem wiedzieć dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Tukey.pl
Witam
Zrobiłem sobie sklepik i teraz zacząłem się trochę interesować optymalizacją i pozycjonowaniem.
Potrzebuje dodać m.in. taki wpis ale nie wiem za bardzo gdzie
Jeśli nie chcesz, aby wyszukiwarki zbyt szybko zaindeksowały Twoją stronę, w części <HEAD> dodaj zapis <META name="Robots" content="noindex">.
Gdzie znajduje sie ten <HEAD>
Czy to chodzi o plik robota?
5 answers to this question
Recommended Posts