tasarimci Posted November 9, 2013 Share Posted November 9, 2013 Merhaba, PrestaShop™ 1.5.6.0 ile sadece indirilebilir ürün satışı yapmak istiyorum. Ancak ürünleriminin kimi 5mb, kimi ise 500mb. a kadar çıkıyor. Ancak yazılım 'Server'inize izin verilen max. dosya boyutu: 32 Mb' demesine rağmen 5mb. üzerindeki dosyaları iklememe izin vermiyor ve 'Hata!: Could not upload file' hata mesajını veriyor. Bu hata mesajı neden geliyor ve yükleme boyutu ihtiyacım olan boyuta nasıl çıkarabilirim. Herkese yardımları için şimdiden teşekkür ederim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Şahin YILDIZ Posted November 9, 2013 Share Posted November 9, 2013 merhaba eğer dosya yükleme penceresinde aşağıdaki yazı çıktığı halde yüklemede kısıtlama görüyorsanız... Bilgisayarınızdan dosya yükleyin (32 MB maksimum.) her şey normal ise aşağıdaki 2 işlemi deneye bilirsiniz.. 1 classes/FileUploader.php - içinde gerekli alanı yükseltmek....(33. satır) 2 config/config.inc.php - - içinde gerekli alanı yükseltmek....(34. satır) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasarimci Posted November 9, 2013 Author Share Posted November 9, 2013 Cevabınız için tesekkür ederim hemen deniyorum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasarimci Posted November 10, 2013 Author Share Posted November 10, 2013 Dediklerinizi yaptım ama ne yazık ki hala yükleyemiyorum. aynı hata mesaji alıyorum. merhaba eğer dosya yükleme penceresinde aşağıdaki yazı çıktığı halde yüklemede kısıtlama görüyorsanız... Bilgisayarınızdan dosya yükleyin (32 MB maksimum.) her şey normal ise aşağıdaki 2 işlemi deneye bilirsiniz.. 1 classes/FileUploader.php - içinde gerekli alanı yükseltmek....(33. satır) 2 config/config.inc.php - - içinde gerekli alanı yükseltmek....(34. satır) Söylediklerinizi harfiyen yaptım, ne yazik ki aynı hata mesajini alıyorum ve yükleme yapamıyorum! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Şahin YILDIZ Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 Büyük ihtimal sunucu ayarları ile sorun var.... googlede bir tane upload.php bulun bir deneme yapın..sunucu bu işleme izin veriyor mu bir bakın... sunucu ayarları şu şekilde deneyin...ve bazen yükseltmek gereke bilir... upload_max_filesize = 200M ; post_max_size = 10M ; max_execution_time = 2400 ; memory_limit = 200M Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasarimci Posted November 10, 2013 Author Share Posted November 10, 2013 Büyük ihtimal sunucu ayarları ile sorun var.... googlede bir tane upload.php bulun bir deneme yapın..sunucu bu işleme izin veriyor mu bir bakın... sunucu ayarları şu şekilde deneyin...ve bazen yükseltmek gereke bilir... upload_max_filesize = 200M ; post_max_size = 10M ; max_execution_time = 2400 ; memory_limit = 200M Dediğinizi yaptım internetten bulduğum bir upload.php ile 10mb üstü bir dosyayı upload ettim. sunucu ile ilgili bir problem yok gibi görünüyor. bu bahsettiğiniz ayarları nereden yapabilirim? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Şahin YILDIZ Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 sunucu size ait değilse bu ayarları yükseltemezsiniz... eğer sunucu firmanız php.ini veya .htaccess dosyaları ile bu ayarlara destek veriyorsa bunu dışarıdan ayarla yapabilirsiniz... Ekdeki dosyayı ilk olarak admin klasörü de ve ana dizinde deneyin... olmazsa aşağıdaki kodları ayarlarını yapım .htaccess ekleyin php_value upload_max_filesize 1M php_value max_execution_time 1 php_value post_max_size 1M php_value max_input_time 1 php_value memory_limit 1M php.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasarimci Posted November 10, 2013 Author Share Posted November 10, 2013 sunucu size ait değilse bu ayarları yükseltemezsiniz... eğer sunucu firmanız php.ini veya .htaccess dosyaları ile bu ayarlara destek veriyorsa bunu dışarıdan ayarla yapabilirsiniz... Ekdeki dosyayı ilk olarak admin klasörü de ve ana dizinde deneyin... olmazsa aşağıdaki kodları ayarlarını yapım .htaccess ekleyin php_value upload_max_filesize 1M php_value max_execution_time 1 php_value post_max_size 1M php_value max_input_time 1 php_value memory_limit 1M php.zip Bir firmanın reseller paketine sahibim. dediklerinizi ilk önce kendim deicem. eğer basaramazsam yine firma ile görüsebilir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasarimci Posted November 10, 2013 Author Share Posted November 10, 2013 sunucu size ait değilse bu ayarları yükseltemezsiniz... eğer sunucu firmanız php.ini veya .htaccess dosyaları ile bu ayarlara destek veriyorsa bunu dışarıdan ayarla yapabilirsiniz... Ekdeki dosyayı ilk olarak admin klasörü de ve ana dizinde deneyin... olmazsa aşağıdaki kodları ayarlarını yapım .htaccess ekleyin php_value upload_max_filesize 1M php_value max_execution_time 1 php_value post_max_size 1M php_value max_input_time 1 php_value memory_limit 1M php.zip Bu eklediğiniz php.ini yi admin klasorne kopyalıyorum ve daha sonra da ana klasore kopyalıyorum. sonrasında ".htaccess" te belirttiğiniz düzenlemeleri yapıyorum. Doğru mu anlamışım? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Şahin YILDIZ Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 aynı anda değil tek tek Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasarimci Posted November 10, 2013 Author Share Posted November 10, 2013 aynı anda değil tek tek Suanda admin klasorune kopyaladığım dosya ile 13mb lık bir görseli yüklemeyi deniyorum. İlginçtir serverin 32mb i destelediğini sistem söylerken ne yazık ki 10mbtın üstünde dosya yükleyemiyorum. Admin klasorundeki php.ini ile yine yapamadım 13,2mb'ık dosya yüklemesini. Simdi ana klasore yükleyerek deniyorum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasarimci Posted November 10, 2013 Author Share Posted November 10, 2013 aynı anda değil tek tek Ne yazık ki ana dizine yüklediğim php.ini ile de 13,2 mb lık fotoğrafı yüklemeyi basaramadım. hata mesaj ekranını bu mesajıma ekledim. simdi htaccess dosyasına verdiğiniz kodları eklemem gerekiyor. Son bahsettiğiniz buydu. Acaba size göndersem siz ekleyip bana gönderebilir misiniz? htaccess.txt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Şahin YILDIZ Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 her hangi bir satırı olabilir fark etmez.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasarimci Posted November 10, 2013 Author Share Posted November 10, 2013 '.htaccess' değişikliği yaparak dosyayı ana dizine yükledim. Site açılmıyor ne yazı ki... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Şahin YILDIZ Posted November 11, 2013 Share Posted November 11, 2013 Evet bundan sonraki aşamada hosting firması ile görüşmeniz gerekiyor Link to comment Share on other sites More sharing options...
Presta-TR Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 htaccess dosyasını orjinali ile değiştirin veya yaptığınız değişikliği geri alın. Pek çok güvenlik açığı doğurduğu için artık bu tarz modifikasyonlara izin verilmiyor. Upload limitinin arttırılması için direk hosting firmanızla görüşün. PHP.ini yetkiniz kısıtlı olabilir muhtemelen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts