davvarts Posted November 7, 2013 Share Posted November 7, 2013 Czy jest możliwość przeniesienia wyszukiwarki produktów tego z headera do lewej kolumny "nad np. blok z kategoriami" ? Jest mi obojętnie czy to byłaby to wyszukiwarka ta wbudowana w top menu czy tez ta co jest luzem. Bardzo by mi na tym zależało.Tutaj screenek o co mi dokładnie chodzi: Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 7, 2013 Share Posted November 7, 2013 w tym celu trzeba "przepiąć" moduł quick search block do lewej kolumny. w zakładce: moduły > pozycje kliknij w zielony button "transplant module" z listy wybierania wybierasz moduł quick search block jako pozycję wybierasz left column zapisujesz zmiany Link to comment Share on other sites More sharing options...
davvarts Posted November 7, 2013 Author Share Posted November 7, 2013 Niestety wyskakuje błąd:Ten moduł nie może zostać przeniesiony do tego zaczepienia.Jakies inne sugestie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 7, 2013 Share Posted November 7, 2013 witaj taki komunikat pokazuje się, gdy moduł nie obsługuje danego hooka. w tym przypadku moduł blocksearch obsługuje ten hook więc ten komunikat nie powinien się wyświetlać. jakie mogą być powody? 1) zamiast displayBlockLeft wybierasz jakiś inny hook (np. leftColumnProduct) 2) zamiast modułu quick search block wybierasz inny upewnij się, że robisz tak: Link to comment Share on other sites More sharing options...
davvarts Posted November 7, 2013 Author Share Posted November 7, 2013 Ok miałeś racje zły moduł wybierałem Aleeee teraz kurde kolejny problem... Mam cos takiego w tym momencie... i nie chciałbym tego nagłówka "Szukaj" i tego akapitu "wpisz nazwe produktu" <--- i tu problem typowo css'owy... bo klasa nagłowka i zapewne <p> jest podpieta pod wszystkie naglowki w kolumnach... Co robic z tym fantem ? :> Link to comment Share on other sites More sharing options...
wzr1one Posted November 8, 2013 Share Posted November 8, 2013 Ostyluj to ładnie w css (lub tez dodaj style="tutwojewartości" - np stype="margin-left:10px" etc.) a w tpl'u modułu wyszukwiarki dodaj display:none albo usuń po prostu "szukaj" Podaj link do strony to lepiej będzie z tym pracować Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 8, 2013 Share Posted November 8, 2013 najłatwiej będzie przerobić aktualne style #search_block_top #search_query_top { padding: 0 5px; height: 23px; width: 300px; border: 1px solid #666; border-right: 0 !important; color: #666; background: url(img/bg_search_input.png) repeat-x 0 0 #fff; float: left; } wystarczy, że zmienisz ID na te, które masz tam aktualnie. Niestety nie wiemy jakie style / id posiadasz głównie z uwagi na fakt, że jest to nie stadandardowy theme Link to comment Share on other sites More sharing options...
davvarts Posted November 8, 2013 Author Share Posted November 8, 2013 tak właściwie to jest standardowy theme tylko w początkowym stadium przeróbki ^^Ale juz sobie poradziłem wszedlem w blocksearch.tpl i tam po prostu wywalilem nagłowek i ten akapit tak na twardo Także dzięki ponownie Vekia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts