tomasinoo Posted November 6, 2013 Share Posted November 6, 2013 (edited) Witam. Mam problem jak juz wybieram płatność przelew pokazuje się taki komunikat. Widac to najlpeiej na chrome. TECHNICAL ERROR: unable to save carrierDetails:Error thrown: [object Object]Text status: error Czy ktos miał takie cos i rozwiązał? Edited January 9, 2014 by tomasinoo (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 tomasinoo Posted November 6, 2013 Author Share Posted November 6, 2013 (edited) Czy ktos zna odpwiedź? Na opera oraz firefox tego nie wiadać na firefox pokazuje się i znika natomiast w chrome jest zawsze dopuki nie klinknię sie na komunikacie to jest. Help Edited January 9, 2014 by tomasinoo (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 tomasinoo Posted January 9, 2014 Author Share Posted January 9, 2014 Wersja prestashop 1.5.4.1. Dokładnie taki komunikat Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 RSI-SHOP Posted January 10, 2014 Share Posted January 10, 2014 Znajdź w linii 122 od zamówienia address.tpl li_content['update'] = '<a href="{$link->getPageLink('address', true, NULL, "id_address")}'id_address'&back={$back_order_page}?step=1 {if $back}&mod={$back}{/if}" title="{l s='Update'}">» {l s='Update'}</a>'; Spróbuj zamienić na to : li_content['update'] = '<a href="{$link->getPageLink('address', true, NULL, "id_address")}'id_address'&back={$back_order_page}&step=1{if $back} &mod={$back} {/if} " title=" {l s='Update'}">» {l s='Update'} </a>'; Pamiętaj, że nie mogą wystąpować dwa znaki zapytania (?step=1 & ?id_address=x) w adresach. Myślę, to powinno pomóc - jeżeli nie przyczyna jest gdzieś indziej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 tomasinoo Posted January 11, 2014 Author Share Posted January 11, 2014 Jeśli chodzi o plik address.tpl który jest w katalogu templatki to nie mam takiej linijki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted January 11, 2014 Share Posted January 11, 2014 włącz konsolę w przeglądarce (chome: ctrl+shift+j) i spórbuj wywołać błąd. pojawi się "czerwony" komunikat z błędem, kliknij w niego i otwórz zakładkę "response" co w niej jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 tomasinoo Posted January 11, 2014 Author Share Posted January 11, 2014 Wielkie dzięki z konsoli wyszło,że moduł addthis nie ładuje się przez https tylko http. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 tomasinoo Posted January 11, 2014 Author Share Posted January 11, 2014 Gdzie znajduje sie moduł addthis, gdyz chiał bym zminic protokuł na szyfrowny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted January 11, 2014 Share Posted January 11, 2014 tylko pytanie, czy to jest powiązane z błędem który Ci się pojawia. sprawdź pliki modułu, zwłaszcza .tpl powinien tam być kod który dodaje zewnętrzne biblioteki js, wystarczy podmienić adres tam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 tomasinoo Posted January 11, 2014 Author Share Posted January 11, 2014 (edited) Jak usunąłem addthis to błąd przestał się pojawiać. Addthis dodane mam przez moduł stopki. Lecz nie widzę, nie mogę znaleźć, gdzie to zmienić. Gdzie taki moduł siedzi, przejżałem juz sporo i nigdzie go nie widzę. Bo nie chce się go pozbywać. Jest np w product.tpl ale nie ma co tam zminić co do http. Edited January 11, 2014 by tomasinoo (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted January 11, 2014 Share Posted January 11, 2014 mówisz o module, więc zakładam że jest to moduł nie modyfikacja szablonu w tym celu sprawdź katalog z modułami, tj. modules/addthis/ (Lub jakaś zbliżona do "addthis" nazwa) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 tomasinoo Posted January 11, 2014 Author Share Posted January 11, 2014 W sumie to nie wiem bo szukam w modułach i nie widze natomiast addthis jest na karcie produktu (product.tpl) oraz w zaawansowany moduł Lof stopka tam można to wybarć. Tutaj włąsnie muszę to zminić. Lecz ani widu ani słychu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 tomasinoo Posted January 11, 2014 Author Share Posted January 11, 2014 (edited) Jest jakiś spoób na znalezienie tego jako szukaj? w bazie np? Edited January 11, 2014 by tomasinoo (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 tomasinoo Posted January 11, 2014 Author Share Posted January 11, 2014 to jest napewno to ale gdzie to jest umieszczone oto jet pytanie https://www.addthis.com/get/sharing Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 tomasinoo Posted January 11, 2014 Author Share Posted January 11, 2014 (edited) w header.tpl jest tylko to {literal}<script type="text/javascript">var addthis_config = addthis_config||{};addthis_config.data_track_clickback = false;</script>{/literal} z tego co pamietam to było to dopisywane aby nie wychodziły na końcu adresy #wqw4qe takie znaczki. Edited January 11, 2014 by tomasinoo (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 tomasinoo Posted January 11, 2014 Author Share Posted January 11, 2014 (edited) Znalazłem ten plik zminiłem na https ale to nic nie dało Już nic nie kumam wcześniej to pomogło teraz nie. Wyłączyłem moduł i teraz nadal nie dziła więc to musiał byc zbieg okolicznośći. W konsoli pokazało mi kilka błędów lecz nie związanych z tym błędem. Powyłączałem maduły typu slider facebook google + błędy poznikały. Usunołem casch i nadal to samo. Edited January 12, 2014 by tomasinoo (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 tomasinoo Posted January 12, 2014 Author Share Posted January 12, 2014 (edited) Dla potomnych: 1. zmieniełm http na https modułu który się wyświetlał na stronie (w sumie to go usunołem bo zwlanił stronę. 2 Zmieniłem php na wersje 5.3 z Zend Optimizer oraz IonCube bo taki potrzebuje. 3. Poodznaczałem inne opcje i zostawiłem tylko te na czerwono. allow_url_include allow_url_fopen file_uploads register_globals magic_quotes_gpc session.use_cookies session.use_only_cookies session.use_trans_sid session.bug_compat_warn always_populate_raw_post_data short_open_tag display_errors output_buffering Odblokowanie funkcji eval() Odpukać ale zaczęło na szczęscie działć. Edited January 12, 2014 by tomasinoo (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 tomasinoo Posted February 23, 2014 Author Share Posted February 23, 2014 (edited) Nic z tego już nie rozmumiem było dobrze jak sprawdzałem przez jakiś 2 dni. Znów mam zgłoszenia że jest błąd i faktycznie jest. Więc tamte ruchy nic nie dały tylko dlaczego było oki? Do tego doszło żę w przypadku przedpłaty oraz przy odbiorze jest błąd natomist zapłać poprzez transferuj.pl rozjeżdza się strona Edited February 23, 2014 by tomasinoo (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 tomasinoo Posted February 23, 2014 Author Share Posted February 23, 2014 Zainstalowałem moduł płatności ponownie i jest oki, lecz cały czas po klinknięciu już na płatność jest błąd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 tomasinoo Posted February 23, 2014 Author Share Posted February 23, 2014 (edited) Jak się powybiera opcje dostawy zatwierdzi regulamin itp. i kliknie się jest błąd jak poczeka przed kliknięciem z 30sekund błędu nie ma. Czyżby to hosting nawalał? Sklep stoi na IQ.pl Edited February 23, 2014 by tomasinoo (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 tomasinoo Posted February 24, 2014 Author Share Posted February 24, 2014 (edited) To zależy od szybkosći pozaznaczania sposobu wysyłki akceptacji regulaminu i włąśnie wybrania zapłaty. Jeśłi sie chwilę odczeka jest oki jak za szybko to pokazuje się ten błąd. HELP Edited February 24, 2014 by tomasinoo (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 tomasinoo Posted February 25, 2014 Author Share Posted February 25, 2014 Jest na to rozwiążanie mianowicie przełączyłem na zamówienie w 5 krokach i już błędu nie ma. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 gruby Posted July 15, 2014 Share Posted July 15, 2014 Podpinam się pod pytanie, czy jest na to jakieś rozwiązanie??? faktycznie błąd wydaje się wyskakiwać częściej w przeglądarce chrome, ale jak dla mnie zmiana na zamówienie w 5 krokach nie jest rozwiązaniem. Czy ktoś pomoże? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 gabdr Posted January 21, 2016 Share Posted January 21, 2016 Znajdź w linii 122 od zamówienia address.tpl li_content['update'] = '<a href="{$link->getPageLink('address', true, NULL, "id_address")}'id_address'&back={$back_order_page}?step=1 {if $back}&mod={$back}{/if}" title="{l s='Update'}">» {l s='Update'}</a>'; Spróbuj zamienić na to : li_content['update'] = '<a href="{$link->getPageLink('address', true, NULL, "id_address")}'id_address'&back={$back_order_page}&step=1{if $back} &mod={$back} {/if} " title=" {l s='Update'}">» {l s='Update'} </a>'; Pamiętaj, że nie mogą wystąpować dwa znaki zapytania (?step=1 & ?id_address=x) w adresach. Myślę, to powinno pomóc - jeżeli nie przyczyna jest gdzieś indziej. Не помогло! нужно искать в order-address.tpl Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 PrestaShark Posted November 13, 2017 Share Posted November 13, 2017 Komunikat błędu zaprosił mnie do tego wątku. Doświadczenie pozwoliło mi też dojść do wniosku że błąd występuje rónież w przypadku kiedy zmienimy adres SEO np z "szybkie-zakupy" na np. "zamowienie". Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 dokorek Posted January 12, 2018 Share Posted January 12, 2018 Masakra z tym błędem. Pojawia się bardzo rzadko i nie wiadomo od czego jest zależny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
tomasinoo
Witam.
Mam problem jak juz wybieram płatność przelew pokazuje się taki komunikat. Widac to najlpeiej na chrome.
TECHNICAL ERROR: unable to save carrier
Details:
Error thrown: [object Object]
Text status: error
Czy ktos miał takie cos i rozwiązał?
Edited by tomasinoo (see edit history)Link to comment
25 answers to this question
Recommended Posts