vendan Posted November 5, 2013 Share Posted November 5, 2013 (edited) Presta 1.5.6.0. Witam. Jak w tytule, gdzie znajdę taką funkcjonalność? moduł, jakieś zmiany w kodzie ? (mailalerts tylko wysyła maila, fajnie jakby mógł też coś więcej przy tej okazji osiągnięcia minimalnej ilości, bo akurat teraz, nie zawsze, potrzebuję opcję wyłączenia produktu przy osiągnęciu minimalnej założonej wartości).. Dzięki! Edited November 5, 2013 by vendan (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
presta4you.com Posted November 6, 2013 Share Posted November 6, 2013 (edited) Chcesz całkowicie wyłączyć jego widoczność czy tylko możliwość zamawiania? Jeżeli możliwość zamawiania to wystarczy if w product.tpl. Edited November 6, 2013 by presta4you.com (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vendan Posted November 6, 2013 Author Share Posted November 6, 2013 Cześć. Chcę wyłączyć całkowicie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
presta4you.com Posted November 6, 2013 Share Posted November 6, 2013 Tutaj najlepiej byłoby stworzyć moduł, który by to obsługiwał bo nie spotkałem się z taką opcją w prestashop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 6, 2013 Share Posted November 6, 2013 kiedyś napisałem tutoral związany z triggerami, można go zastosować również w tym przypadku: disable out of stock products trigger wygląda tak: CREATE TRIGGER change_active_after_update AFTER UPDATE ON ps_stock_available FOR EACH ROW BEGIN UPDATE ps_product_shop SET active=0 WHERE id_product IN (SELECT id_product FROM ps_stock_available WHERE quantity=0); UPDATE ps_product_shop SET active=1 WHERE id_product IN (SELECT id_product FROM ps_stock_available WHERE quantity>0); END wystarczy zmienić warunek WHERE z quantity=0 na np. quantity=3 itp. w zależności od potrzeb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts