t0mmyK Posted November 5, 2013 Share Posted November 5, 2013 Witam, Korzystam z presty 1.5.6 i przelewy24 w wersji 2.1. Po poprawnej płatności w sklepie nie zmienia się status w zamówieniu i widnieje informacja o oczekiwaniu na płatność czekiem. Wiecie jak sobie z tym poradzić? pozdrawiam, t0mmyK Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 PMaster Posted November 5, 2013 Share Posted November 5, 2013 Na pewno po poprawnej wpłacie? Standardowo takiego maila dostaje ze sklepu klient gdy błędnie dokona wpłaty przez przelewy24? "Wybrałeś czek jako sposób zapłaty........." Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 t0mmyK Posted November 6, 2013 Author Share Posted November 6, 2013 Miałem kontakt z obsługą przelewów i problem powstał ponieważ klient po poprawnej płatności kliknął wstecz w oknie przeglądarki. Do sklepu nie został przekazany status płatności. Moje pytanie jednak jest takie: dlaczego presta nie ustawiła w takim w zamówieniu "błąd płatności" ?????? pozdrawiam,Tomasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 PMaster Posted November 6, 2013 Share Posted November 6, 2013 Prawdopodobnie sklep ustawia status zamówienia według informacji jaką dostaje z Przelewów24. To raczej od nich wychodzi ten "inny" status, a sklep reaguje prawidłowo. Pisałem w poście wyżej - podobna sytuacja dzieje się, gdy klient błędnie dokona płatności - i dzieje się tak tylko z płatnościami "Przelewy" więc prawdopodobnie to ich wina... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 krzysiek__ Posted January 12, 2014 Share Posted January 12, 2014 (edited) Czy ktos rozwiazal ten problem może? Edit: Poradziłem sobie edytujac status "Oczekiwanie płatności czekiem" na "Oczekiwanie płatności z Przelewy24" i wylaczajac wysylanie emaila z szablonu cheque. Edited January 12, 2014 by krzysiek__ (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Anna Mat Posted August 4, 2014 Share Posted August 4, 2014 To nie do końca jest rozwiązanie problemu ponieważ nadal nie wiesz, czy klient ze statusem OCZEKIWANIE NA PŁATNOŚĆ CZEKIEM rozmyślił się na stronie banku czy może prawidłowo złożył zamówienie ale na koniec np. kliknął wstecz. Rozwiązaniem jest kontakt na infolinię wdrożeniową Przelewy24, oni dorzucają jakąś wtyczkę i zaczyna działać prawidłowo - tzn. jeśli MASZ ŚRODKI na koncie od klienta, dostajesz status "PŁATNOŚĆ ZAAKCEPTOWANA" jeśli nie ma pieniędzy - OCZEKIWANIE NA PŁATNOSĆ CZEKIEM. krzysiek__, on 12 Jan 2014 - 1:07 PM, said: Czy ktos rozwiazal ten problem może? Edit: Poradziłem sobie edytujac status "Oczekiwanie płatności czekiem" na "Oczekiwanie płatności z Przelewy24" i wylaczajac wysylanie emaila z szablonu cheque. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
t0mmyK
Witam,
Korzystam z presty 1.5.6 i przelewy24 w wersji 2.1.
Po poprawnej płatności w sklepie nie zmienia się status w zamówieniu i widnieje informacja o oczekiwaniu na płatność czekiem.
Wiecie jak sobie z tym poradzić?
pozdrawiam,
t0mmyK
5 answers to this question
Recommended Posts