rask444 Posted November 4, 2013 Share Posted November 4, 2013 Witam, mam problem z długim zapisem na zapleczu podczas dodawania nowego produktu, zapis trwa około 15 sekund, sprawdziłem na innym sklepie i trwa to dużo krócej, czy może mieć wpływ na to ilość produktów w sklepie? Jest ich około 2 tyś. Można to jakoś przyśpieszyć? Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
presta4you.com Posted November 4, 2013 Share Posted November 4, 2013 Jaka wersja prestashop? Jaki serwer? Jakieś dodatkowe moduły przy zapisie produktu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rask444 Posted November 5, 2013 Author Share Posted November 5, 2013 Wersja presty 1.5.5, serwer jest na home.pl. Przy zapisie produktu są same standardowe moduły, chyba że cashondeliveryplus może mieć jakieś znaczenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
presta4you.com Posted November 5, 2013 Share Posted November 5, 2013 Spróbuj na innym serwerze jeżeli masz taką możliwość. Z home.pl i presta czasami ma problemy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 5, 2013 Share Posted November 5, 2013 w backoffice: preferences > seo & urls apache multiviews wyłączone? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Megi Posted October 11, 2015 Share Posted October 11, 2015 Witam Mam taki sam problem jak kolega wyżej Prestashop wersja 1.6 bardzo wolno zapisuje zmiany, hosting na serwerze Futurehost, parametr o którym Pan pisał wyłączony. Proszę o pomoc . Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDStar Posted October 12, 2015 Share Posted October 12, 2015 Sprawdź moduł ganalytics - wyłącz go i spróbuj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Megi Posted October 12, 2015 Share Posted October 12, 2015 Wyłączyłam ten moduł, ale nic to nie pomogło. Po zapisaniu produktu nadal kręci się to kółko na przycisku zapisz. Niby strona się przeładowuje tak jakby zapis się skończył, ale na przyciskach zapisz kółko się kręci. Jaki inny pomysł może?? Sprawdź moduł ganalytics - wyłącz go i spróbuj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDStar Posted October 12, 2015 Share Posted October 12, 2015 No to zobacz np. Firebugiem co ci zajmuje czas przy połączeniu ze panelem admina - u mnie właśnie analytics któraś wersja nawiązywała kilkadziesiąt połączeń. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted October 12, 2015 Share Posted October 12, 2015 jesli twoja wersja >1.6.1 to jest to znany bug i powinnas poczekac na 1.6.1.2 w ktorej bedzie to poprawione permanentnie jak sadze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Megi Posted October 13, 2015 Share Posted October 13, 2015 Dzięki, czekam zatem cierliwie . Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrbino Posted April 15, 2016 Share Posted April 15, 2016 (edited) Witam, mam pewien problem z PS. Otóż wszystko siedzi na VPS'ie. Sama strona jak i zakładki w panelu admina śmiga aż miło lecz jest jeden problem.Wszystkie operacje na produktach strasznie mulą. Gdy chcę:- usunąć produkt- skopiować- zapisać nowy To nagle tak muli , że poezja. ( Admin serwera potwierdził , w momencie jak robię operacje na produktach obciążenie serwera sięga 100%)Potrafi nawet wyskoczyć :Ta witryna jest nieosiągalnaPołączenie zostało zresetowane.ERR_CONNECTION_RESET--------Czasem się rozbuja i już jakoś idzie ale w większości ciągle muli, ostatnio nie idzie już w ogóle pracować.Zaznaczę, że reszta zakładek i sam sklep śmiga jak powinien.Sam sklep jest tak na prawdę katalogiem produktów, nie ma możliwości kupna tak więc dużo wtyczek jest powyłączana i nie obciąża serwera. -------------------------- Właśnie teraz próbowałem usunąć 4 produkty, długo muliło i pojawiła się biała strona a favicon to znak zapytania. Edited April 15, 2016 by mrbino (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted April 15, 2016 Share Posted April 15, 2016 to jakis problem z mysqlem (niezoptymalizowany) - do tego moze za maly czas wykonywania skryptow w php? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrbino Posted April 15, 2016 Share Posted April 15, 2016 Pewne optymalizacje dostępne w sieci robiłem. Masz coś konkretnego na myśli ? Nakieruj mnie proszę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts