pbpo Posted October 29, 2013 Share Posted October 29, 2013 (edited) Witajcie, Dodawałem dziś nowy produkt i w opisie chciałem umieścić grafikę która już została wgrana na serwer do odpowiedniego folderu. Co zrobiłem . prawym na okno edycji opisu "wstaw/edytuj obraz" ->> po prawej stronie w polu adres url obrazka jest opcja "znalezienia" obrazka (skakanie miedzy folderami jak po windowsie) ale po otworzeniu tego wyskakuje mi " STRONA NIEDOSTĘPNA Niestety podany przez ciebie adres URL nie jest dostępny " Gdy próbuje iść bezpośrednio po ścieżce url public_html/prestashop/admin###/ajaxfilemanager/ajaxfilemanager.php Sytuacja jest ta sama ... Macie pomysł co sie mogło spierniczyć ? ZALEŻY MI NA JAK NAJSZYBSZYM ROZWIĄZANIU TEGO PROBLEMU Edit: Dodam że problem występuje na chrome. sprawdzałem teraz na firefox i tam działa.Wcześniej działało wszystko jak należyJak to naprawić ? Edited October 29, 2013 by pbpo (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted October 29, 2013 Share Posted October 29, 2013 jak klikniesz w select: to na stronie z url pojawi Ci się adres do zdjęcia, tak jak mi: Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbpo Posted October 30, 2013 Author Share Posted October 30, 2013 Ja Ciebie rozumiem tylko to pierwsze menu mi sie nie wyświetla nawet ->> Zamiast tego wyżej mam to co opisywałem na początku 404 error Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted October 30, 2013 Share Posted October 30, 2013 ok to najprostsza sprawa na poczatek, czyściłeś cache w przeglądarce?? masz jakieś pluginy w chrome, które potencjalnie mogą wpływać na wyświetlanie się strony? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbpo Posted October 30, 2013 Author Share Posted October 30, 2013 (edited) Czyściłem 2 albo 3 dni temu. Jeśli chodzi o pluginy to nie instalowałem nic dodatkowego . A w poniedziałek jeszcze wszystko było w porządku. Wyczyściłem cache i cookie i dalej to samo Edited October 30, 2013 by pbpo (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbpo Posted November 4, 2013 Author Share Posted November 4, 2013 Ponawiam prośbę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 4, 2013 Share Posted November 4, 2013 wydaje mi się, że do rozwiązania problemu będzie niezbędne udostępnienie sklepu, trudno cokolwiek powiedzieć na ten temat więcej bez dostępu do serwera/ sklepu masz włączone friendly url? po wyłączeniu problem dalej występuje? w katalogu z uploaderem masz plik .htaccess? jeżeli tak, to z jaką zawartością? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbpo Posted November 5, 2013 Author Share Posted November 5, 2013 Friendly url mam włączone. Jeśli chodzi o .htaccess to miałem w każdym z folderów ( sklep sam sobie może dać .htaccess ?? O.o - bo ja nie dawałem, a pokazały się ) . Miałem przez to małe problemu, np zdj i dokumenty nie chciały się otwierać z poziomu przeglądarki *( a powinny) . Usunąłem i problemy znikły , oczywiście poza TYM jednym. Najlepsze jest to że dzieje się to TYLKO i wyłącznie z komputera który mam w pracy. Wchodząc z domowego komputera czy innego w firmie problem nie występuje... Z kolei w folderze admina miałem kilka .htaccess -w folderze autoupgrade/ backups/ export/ import/ tabs/ W FOLDERZE "ajaxfilemanager" nie było nic. Jeśli chodzi o rozwiązanie problemu to warto poruszyć ten temat bo to kiedyś komuś się na pewno przyda, to może być coś związane z .htaccess jednakże mój problem się rozwiąże dziś ( zmiana sprzętu na którym pracuje) więc najprawdopodobniej problem zniknie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 5, 2013 Share Posted November 5, 2013 skoro problem występuje wylącznie na jednym sprzęcie, może być to związane z przeglądarką i jej cache, wprawdzie mówiłeś, że je czyściłeś, ale zastanawiający jest fakt, że dzieje się tak tylko na jednym komputerze Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbpo Posted November 6, 2013 Author Share Posted November 6, 2013 No własnie, to mnie szokuje... sprawdzałem na innych komputerach w firmie i działa , więc problemem nie jest IP . To samo z mojego prywatnego komputera .. ale podobną sytuacje mam z logowaniem. Już wyjaśniam. Chcąc zalogować się z innego komputera na głównego administratora presty wywala mi 404 "STRONA NIEDOSTĘPNA Niestety podany przez ciebie adres URL nie jest dostępny" Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 nie wiem czy Ci pomoże, ale dziś jednemu użytkownikowi zadziałało: http://www.prestashop.com/forums/topic/287786-solved-ajaxfilemanagerajaxfilemanagerphp-does-not-respond/?p=1450903 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbpo Posted November 14, 2013 Author Share Posted November 14, 2013 Problem tkwił w .htaccess - usunąłem wszystkie poza tym w folderze głównym Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 14, 2013 Share Posted November 14, 2013 hmm pytałem o ten plik wcześniej dzięki za info! jaki hostng? bo te pliki .htaccess to sprawka hostingu Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbpo Posted November 15, 2013 Author Share Posted November 15, 2013 (edited) hmhost.pl .Tych plików wtedy nie było xD (po pierwszym usunięciu) , ale możliwe że któryś pominąłem . Usunięcie ich naprawiło problem. Edited November 15, 2013 by pbpo (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts