Maniek89 Posted October 27, 2013 Share Posted October 27, 2013 Witam mam problem odnośnie wysuwanego slider fb. Mam włączonego nivo slider gdzie przeskakują mi zdjęcia a po lewej stronie mam slidera fb. Jak najade na slidera z fb to wysuwa mi się on "pod spód" nivo i nic nie widać jeśli zjadę niżej wszystko jest ok. Da rade jakoś temu zaradzić tak aby jak najade na slider facebook'owski aby on był "na górze" ?. Slider był tworzony poprzez http://fbslider.bossbyte.com/. Link to comment Share on other sites More sharing options...
presta4you.com Posted October 27, 2013 Share Posted October 27, 2013 Musisz w css-ie przypisać warstwie, która ma być na samej górze większą wartość z-index. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maniek89 Posted October 27, 2013 Author Share Posted October 27, 2013 Musisz w css-ie przypisać warstwie, która ma być na samej górze większą wartość z-index. Możesz napisać w jakim to dokładnie pliku i jak to zrobić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted October 27, 2013 Share Posted October 27, 2013 w stylach css dodaj takie coś: #bossbyte_slide {z-index:99;} powinno wystarczyć, jak nie, zwiększ wartość z-index; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maniek89 Posted October 27, 2013 Author Share Posted October 27, 2013 theme ->css->global.css w tym pliku to dodać ? I w którym dokładnie miejscu ? Nie za wiele mam o tym pojęcia dlatego tak szczegółowo pytam Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted October 28, 2013 Share Posted October 28, 2013 gdziekolwiek może być na początku, może być na końcu idealnie by było, gdybyś podał url to sklepu, wtedy sprawdzę dokładnie kod, być może będzie trzeba zmienić coś jeszcze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maniek89 Posted October 28, 2013 Author Share Posted October 28, 2013 (edited) Jak będziesz wchodził na stronkę miałbym prośbę przy okazji czy mógłbyś zobaczyć dlaczego jak np. dodam do koszyka jedna sztukę danego produktu wejdę w koszyk i zwiększę na np. 2 lub więcej sztuk to cena całkowita jest niezmieniona, zmieni się dopiero po odświeżeniu strony. Mam także problem z płatnościami ponieważ mam na sklepie jedną walutę a przy zakupie wyskakuje mi opcja że akceptuję płatność w euro mimo że ta waluta jest u mnie nie aktywna. Jak dam na euro to i tak nie działa tylko cofa mi proces zakupu do 1szego kroku :/ . Z góry dzięki Edited November 7, 2013 by Maniek89 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted October 28, 2013 Share Posted October 28, 2013 na szybko: masz ustawiony z-index:100; niewystarczająca wartość, zmień na 999; będzie ok, effekt: tymczasem ide przetestować koszyk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maniek89 Posted October 28, 2013 Author Share Posted October 28, 2013 (edited) A więc tak :- Slidera udało mi się zrobić zmieniłem w css w sekcji HEADER wartość #header {position:relative; z-index:101; padding:0px 0 0 0; width:100%; margin:0;} na #header {position:relative; z-index:100; padding:0px 0 0 0; width:100%; margin:0;} i jest elegancko z góry dzięki za naprowadzenie czego się czepić aby to naprawić Mam nadzieję, że takie rozwiązanie nie spowoduj zadnych rozjazdów na stronie ? Czy lepszym rozwiązanie będzie zwiększenie wartości z-index w pliku bb_fbslider ze 100 na 101 a w header.tpl wartość #header {position:relative; z-index:101; padding:0px 0 0 0; width:100%; margin:0;} zostawić bez zmian ?- Co do koszyka szukałem trochę jak to rozwiązać ale nie znalazłem dobrego rozwiązania więc dalej jest lipa- Z walutą także dalej stoję w miejscu Im więcej testów co do prawidłowego działania presty tym więcej błędów się pojawia :/ Edited October 29, 2013 by Maniek89 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maniek89 Posted October 29, 2013 Author Share Posted October 29, 2013 I jak wiadomo coś z tym koszykiem lub płatnościami ? Co do koszyka jak wyłączę ajax'a działa dobrze z włączonym łączna kwota dalej się nie zmiania dopiero po odświeżeniu reszta zmienia się prawidłowo Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted October 30, 2013 Share Posted October 30, 2013 tak sprawdzałem, rzecz w tym, że wszystko działa dobrze :/ nagrałem krótki film: http://www.youtube.com/watch?v=M33eef6l9Aw Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maniek89 Posted October 30, 2013 Author Share Posted October 30, 2013 Tak działa dobrze tylko w momencie jak wejdę w koszyk i tam z pozycji koszyka plusikiem zwiększę ilość to wszystko się zmienia a cena całkowita zostaje nie zmieniona tutaj mam problem :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts