Jump to content
  • 0

Zaktualizowany sklep do 1.5.5.0 - zmiany w pa tylko po ctrl+F5

doslonce

Question

Witam,
zaktualizowałem sklep z 1.4.4.1 do 1.5.5.0. Niby działa, ale w panelu administracyjnym jak coś zmieniam to tych zmian nie widać. Za każdym razem, żebym je zobaczył muszę robić ctrl + F5. Powoduje to, że wprowadzanie nowych produktów jest bardzo utrudnione. Bardzo rposzę o pomoc. Czy można to jakoś poprawić ?

Żeby wyeliminować opisaną wyżej uciążliwość, próbowałem zaktualizować sklep do 1.5.6.0 modułem 1-clicks i przy wybraniu "minor release" pobiera plik zip natomiast zatrzymuje się i pisze "Unable to open zipFile /home/www/pamiatki-upominki.eu/pamupeu/autoupgrade/download/prestashop.zip".

Gdy skopiowałem rozpakowany zip do admin/autoupgrade/latest/prestashop i w 1-clicks wybieram opcję "local directory" to zaczyna aktualizaowa,ć ale się ztrzymuje i pisze:
Analyzing the situation ...Shop deactivated. removing sample files...
All sample files removed. Now backup files.
Backup files in progress. 8795 files left
Backup files in progress. 8395 files left
error when trying to add /home/www/pamiatki-upominki.eu/js/jquery/ui/themes/ui-lightness/jquery-ui-1.8.16.custom.css to archive js/jquery/ui/themes/ui-lightness/jquery-ui-1.8.16.custom.css.
I na tym się kończy. Dalej jest wersja stara sklepu czyli 1.5.5.0.
Z katalogu admin/autoupgrade/latest/prestashop znikają wszystkie pliki.
Proszę o pomoc, wie ktoś co z tym zrobić ? Jak mogę zaktualizować do wersji 1.5.6.0 bo liczę, że wtedy opisany na początku problem zniknie.

2 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Sprawdzałem na FF i IE i jest tak samo. Prosty przykład: mam kategorie i jedną z nich chcę przenieść o pozycję do góry. Przenoszę, ale efektu nie widać. Dopiero jak zrobię ctrl+F5 to przeskakuje o oczko do góry. I tak ma z każdą zmianą. Nie da się tak pracować. Coś mogę jeszcze zrobić, żeby spróbować wyeliminować tą uciążliwość ?