Q4RR Posted October 26, 2013 Share Posted October 26, 2013 Nie dawno zacząłem przygodę z presta shop 1.5, zainstalowałem sklep, znalazłem szablon wrzuciłem go do sklepu i zonk Instalacja przebiegła p[pomyślnie bez żadnych problemów http://wsgquar.webd.pl/anita/img/p/2/7/27-home.jpg http://wsgquar.webd.pl/anita/ lecz obrazki nie wczytują się gdzie mogę zajrzeć aby to skonfigurować bądź jakie pliki edytować Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyszek Posted October 26, 2013 Share Posted October 26, 2013 Musisz zmienić nazwę zdjęć i je wygenerować ponownie. Prawdopodobnie w szablonie jest inne nazewnictwo zdjęć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted October 26, 2013 Share Posted October 26, 2013 standardowa prestashop ma zdefiniowane obrazki o nazwie home_default, Twój sklep natomiast korzysta z "home" w związku z tym przypuszczenia Tyszka powyżej są jak najbardziej zasadne obrazki i ich nazwy konfigurujesz w ustawienia > zdjęcia. po każdorazowych zmianach nazw, rozmiarów konieczne jest wygenerowanie miniatur na nowo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Q4RR Posted October 27, 2013 Author Share Posted October 27, 2013 Mój problem jest dość śmieszny, mam presta 1.5 a them z wersji 1.4 , tak mnie oto załatwili Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted October 27, 2013 Share Posted October 27, 2013 obawiam się, że szablon może nie działać poprawnie w wersji 1.5.x już nie chodzi o obrazki, ale o podstawowe funkcjonalności sklepu jak dodawnie do koszyka itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Q4RR Posted October 28, 2013 Author Share Posted October 28, 2013 Też się tego obawiałem więc znalazłem inny szablon niby pisze ze szablon za free, więc w kodzie można grzebać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
selljus.pl Posted October 28, 2013 Share Posted October 28, 2013 tak można Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted October 28, 2013 Share Posted October 28, 2013 tak szczerze mówiąc, to nie znam szablonu (nawet komercyjnego) w którym nie można grzebać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Q4RR Posted October 28, 2013 Author Share Posted October 28, 2013 no w sumie grzebać można w każdym ale dołu wpisu zmieniać nadal nie pozwalają Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts