sympatic Posted October 24, 2013 Share Posted October 24, 2013 (edited) Witam wszystkich, Po zainstalowaniu modułu usuwania zamówień 1.2 (deleteordersfree 1.2) i wykasowaniu testowych zamówień zauważyłem że po zakupach dokonanych przez realnego klienta w back office: - pokazuje nowego klienta, - pokazuje w prawym dolnym rogu zamówienie, - NIE POKAZUJE tego samego zamówienia w oknie "aktywność w tym miesiącu" - pokazuje "liczbę nowych klientów" ale liczba nowych zamówień = 0 - mimo że są! Przez to w statystykach również nie pokazuje nowych zamówień oraz wartości sprzedaży. Czy ktoś może spotkał się z tym problemem? ps. odinstalowałem moduł i nadal to samo! Edited October 24, 2013 by sympatic (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
lulaki Posted December 30, 2013 Share Posted December 30, 2013 Doświadczyłem dokładnie tego samego ... ktoś zna rozwiązanie dla tego problemu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PMaster Posted December 30, 2013 Share Posted December 30, 2013 (edited) ps. odinstalowałem moduł i nadal to samo! Nadal to samo bo pewnie moduł "namieszał" już w bazie danych. Radzę uważać z tym usuwaniem zamówień bo mogą wyniknąć z tego dość spore problemy - zwłaszcza gdy w porę nie zauważy się, że już występują... (klient zauważy od razu) Edited December 30, 2013 by PMaster (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
lulaki Posted December 30, 2013 Share Posted December 30, 2013 U mnie okazalo sie ze to nie wina tego modulu. Zerknij tutaj: http://forge.prestashop.com/browse/PSCFV-5564 Jak ustawilem faktury to statystyki zaczely dzialać Link to comment Share on other sites More sharing options...
PMaster Posted December 30, 2013 Share Posted December 30, 2013 (edited) Ok, statystyki w porządku /jeśli tylko to było powodem to masz spore szczęście /, ale zwróć teraz uwagę czy nie dodają się do koszyka dodatkowe/niechciane produkty. To częsty skutek usuwania zamówień i bardzo uciążliwy problem dla klienta. Edited December 30, 2013 by PMaster (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sympatic Posted December 30, 2013 Author Share Posted December 30, 2013 Jeśli chodzi o mnie nie zauważyłem aby do koszyka dodawały się inne produkty. A jest jakiś sposób by tę uszkodzoną bazę naprawić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lulaki Posted December 30, 2013 Share Posted December 30, 2013 Ok, statystyki w porządku /jeśli tylko to było powodem to masz spore szczęście /, ale zwróć teraz uwagę czy nie dodają się do koszyka dodatkowe/niechciane produkty. To częsty skutek usuwania zamówień i bardzo uciążliwy problem dla klienta. Wlasnie testuje i na razie nie widze problemu z niechcianym produktami. Jedyny problem jaki zaobserwowalem to w BO powiadomienia zamiast daty (np.powiadoienie o owym zamowieniu) wyswietla imie_nazwisko klienta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PMaster Posted December 30, 2013 Share Posted December 30, 2013 Jeśli nie masz problemu i dalej się nie pojawi to chyba lepiej zostawić jak jest... Problem mogę Ci opisać na jednym z przykładów, z którym miałem do czynienia... W bazie tabele - koszyki są powiązane i jeszcze kilka innych: Przykład: - Masz 600 zamówień - usuwasz od 500 do 600 - moduł usuwa tylko zamówienia (np. ten który masz - nie wiem jak inne), powiązane z nimi koszyki zostają. - Teraz klient robi zamówienie 501 - kupuje kwiat /gratis dopisują mu się produkty z koszyka, z którego kiedyś tworzone było zamówienie "501" Odwrotnie....: - Usuwasz koszyki bez usuwania powiązań z zamówieniami (trefny moduł) - koszyków było 1500 - teraz startują z powrotem od zera - Do koszyka "1" dodawane są produkty, które zamówione były z tego koszyka (jeśli było z niego zamówienie). W efekcie klient dostaje w koszyku nie to co zamówił i nie zawsze z tego koszyka da się złożyć zamówienie - czasami po kliknięciu "realizuj zamówienie" wyskakuje komunikat "koszyk jest pusty". W kliku sklepach rozwiązałem to na skróty (to może nie optymalna metoda - ale skuteczna) - w bazie danych zwiększyłem kolejny numer zamówienia i numer koszyka do wyższych wartości od tych, które były wcześniej w sklepie i problem ustąpił. Błędy oczywiście w bazie zostały, ale raczej już na nic nie mają wpływu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts