brec Posted October 23, 2013 Share Posted October 23, 2013 (edited) Jak w temacie, jak usunąć wybrane tagi? Albo inaczej, jak zostawić tylko kilka tagów (span, strong..) w opisie przedmiotu?Aby zezwolić na wszystkie wystarczy usunąć ciąg "strip_tags:'utf-8'" ale jak zezwolić kilka konkretnych? Edited October 24, 2013 by brec (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted October 23, 2013 Share Posted October 23, 2013 ale to striptags jest tylko w skórconym opisie, a tutaj usunięcie tagów jest niezbędne, bo co, jak opis zostanie ucięty i otworzone tagi nie zostaną zamknięte? strona może się wysypać przez jeden niedomknięty tag. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brec Posted October 23, 2013 Author Share Posted October 23, 2013 źle się wyraziłem, chodzi mi właśnie o skrócony opiszałóżmy że skrócony opis nie jest ucinany (albo że jakoś inaczej poradze sobie z niedomkniętymi znacznikami), czy wtedy można jakoś zarządzać dostępnymi tagami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted October 24, 2013 Share Posted October 24, 2013 możesz wykorzystać coś takiego {$string|strip_tags:"<p><div>"} z tego co widzę działa w smarty 2.6.26: http://stackoverflow.com/questions/11840349/php-smarty-strip-tag-allow-specific-tags nie testowałem, nie wiem czy działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
brec Posted October 24, 2013 Author Share Posted October 24, 2013 (edited) niestety nie działa :/ edit: jak wyłaczyć w prescie cashowanie smarty? edit2: udało mi się, gdyby ktoś był ciekawy rozwiązania: można edytować funkcje w plikach smarty (modifiercompiler_strings_tag.php) 9 linijke funkcji: return 'strip_tags(' . $params[0] . ')'; zmienić na: return 'strip_tags(' . $params[0] . ',"<strong>")'; teraz widoczne będą takigi <strong> Edited October 24, 2013 by brec (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts