siewca1 Posted October 23, 2013 Share Posted October 23, 2013 Witam Mam następujący problem, używam presty 1.5.5.0 z włączonym opc. Gdy klient wybiera jakąś formę dostawy przy zamawianiu to i tak w zamówieniu jest domyślna forma. Jest jakiś sposób na to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 PrestaShark Posted October 23, 2013 Share Posted October 23, 2013 Witaj, Wysyłka - Wysyłka - Ustawienia dostawy i co widnieje w polu Domyślny dostawca? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 siewca1 Posted October 23, 2013 Author Share Posted October 23, 2013 Jest tam wybrana poczta polska przedpłata. Generalnie chodzi o to że jeśli klient wybierze np kurier to w zamówieniu i tak jest poczta polska przedpłata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 selljus.pl Posted October 23, 2013 Share Posted October 23, 2013 @siewca1 podczas zamówienia zaznaczona jest inna niż domyślna dostawa ? A jak dodasz produkt do koszyka, którego dostawcy cena widnieje w koszyku ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 siewca1 Posted October 23, 2013 Author Share Posted October 23, 2013 Zerknij proszę na ten sklep: http://testowysklep.cigito.pl w nim jest problem, podczas zamawiania zaznaczam inną opcje niż domyślna a i tak w zamówieniu w panelu admina jest ta domyślna i cena domyślnej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 selljus.pl Posted October 23, 2013 Share Posted October 23, 2013 W tym wypadku został zmodyfikowany proces realizacji zakupu więc ciężko będzie komukolwiek odnieść się do powstałego problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 siewca1 Posted October 24, 2013 Author Share Posted October 24, 2013 Dziwna sprawa, zauważyłem że jak wybieram inną niż domyślna formę wysyłki i przechodzę dalej do potwierdzenia zamówienia cenę za całość mam z doliczoną domyślną formą wysyłki, a nie tą którą wybrałem. Następnie nie potwierdzam zamówienia tylko wciskam wstecz, ponownie wybieram inną formę wysyłki niż domyślna, znów przechodzę do potwierdzenia zamówienia i tym razem jest poprawna cena z wysyłką którą wybrałem. Może to jakoś nakieruje, obecnie nie wiem nawet w jakim pliku może być błąd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 webkoala Posted April 13, 2016 Share Posted April 13, 2016 Przepraszam za odgrzanie kotleta, ale borykam się z tym samym problemem. Czy ktoś może pomóc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
siewca1
Witam
Mam następujący problem, używam presty 1.5.5.0 z włączonym opc.
Gdy klient wybiera jakąś formę dostawy przy zamawianiu to i tak w zamówieniu jest domyślna forma.
Jest jakiś sposób na to?
7 answers to this question
Recommended Posts