Jump to content

Problem z blokiem szybkiego wyszukiwania

Recommended Posts

W czym problem ? 

Wyszukiwarka sama w sobie działa poprawnie  , wyszukuje towary jak powinna , jeśli towaru nie ma też wyświetli poprawny komunikat. 

Jednak mam problem z jedną grupą towarów...

mamy tłumice w sklepie, ale nie jestem w stanie wyszukać ich przez moduł(bo mówi mi że nie ma takiego towaru) tylko muszę "iść'' ręcznie po kategoriach ...

Dodam, że sprawdzałem czy wyszukuje po polskich znakach. ( inne towary wyszukuje poprawnie).

Dodatkowo prze-indeksowałem wszystkie towary od nowa. Dalej to samo.

Dodatkowo mam niżej wyszukiwanie po producentach mam z nim 2 problemy.

Czy da się ustawić jednego producenta na pierwszym miejscu, a resztę ustawić alfabetycznie ? 

Wyszukiwanie po producentach nie działa m.in. na chromie czy operze. Na Firefoxie działa poprawnie.

http://supron1.hmhost.pl/prestashop/pl/

Wersja prestashop to 1.4.6.2.    , ale wersja nie ma tutaj chyba nic do rzeczy. Dlaczego ? Bo zrobiłem upgrade silnika presty do najnowszej i problem pozostał.(musiałem tymczasowo wrócić do starej wersji [ theme sie sypie przy nowej]).

Złe indexowanie niektórych produktów? bo problem mam tylko tutaj przy Tłumicach.  

co do wyszukiwania Tłumic , włączyłem debugowanie i oto efekty 

zqbw84.jpg

przy wyszukiwaniu np kamer linia -  $search_products  pokazuje :

newqk0.jpg

Edited by pbpo (see edit history)

Może to pomoże:

odszukaj w /classes/search.php ten fragment:

? ' \''.pSQL(Tools::substr($word, 1, PS_SEARCH_MAX_WORD_LENGTH)).'%\''
                  : '\''.pSQL(Tools::substr($word, 0, PS_SEARCH_MAX_WORD_LENGTH)).'%\''

i zamień na:

? ' \'%'.pSQL(Tools::substr($word, 1, PS_SEARCH_MAX_WORD_LENGTH)).'%\''
                  : '\'%'.pSQL(Tools::substr($word, 0, PS_SEARCH_MAX_WORD_LENGTH)).'%\''

Co prawda zmiana dotyczy czego innego, ale świetnie sobie radzi z innymi przyległościami...

• Create New...