pbpo Posted October 22, 2013 Share Posted October 22, 2013 W czym problem ? Wyszukiwarka sama w sobie działa poprawnie , wyszukuje towary jak powinna , jeśli towaru nie ma też wyświetli poprawny komunikat. Jednak mam problem z jedną grupą towarów... mamy tłumice w sklepie, ale nie jestem w stanie wyszukać ich przez moduł(bo mówi mi że nie ma takiego towaru) tylko muszę "iść'' ręcznie po kategoriach ... Dodam, że sprawdzałem czy wyszukuje po polskich znakach. ( inne towary wyszukuje poprawnie). Dodatkowo prze-indeksowałem wszystkie towary od nowa. Dalej to samo. Dodatkowo mam niżej wyszukiwanie po producentach mam z nim 2 problemy. Czy da się ustawić jednego producenta na pierwszym miejscu, a resztę ustawić alfabetycznie ? Wyszukiwanie po producentach nie działa m.in. na chromie czy operze. Na Firefoxie działa poprawnie. http://supron1.hmhost.pl/prestashop/pl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbpo Posted October 23, 2013 Author Share Posted October 23, 2013 Ponawiam prośbę o pomoc. Zależy mi na czasie a sam nie jestem w stanie rozwiązać tego problemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
presta4you.com Posted October 23, 2013 Share Posted October 23, 2013 Jaka wersja prestashop? Możesz podać adres do strony? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted October 24, 2013 Share Posted October 24, 2013 Jaka wersja prestashop? Możesz podać adres do strony? http://supron1.hmhost.pl/prestashop/pl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbpo Posted October 25, 2013 Author Share Posted October 25, 2013 (edited) Wersja prestashop to 1.4.6.2. , ale wersja nie ma tutaj chyba nic do rzeczy. Dlaczego ? Bo zrobiłem upgrade silnika presty do najnowszej i problem pozostał.(musiałem tymczasowo wrócić do starej wersji [ theme sie sypie przy nowej]). Złe indexowanie niektórych produktów? bo problem mam tylko tutaj przy Tłumicach. co do wyszukiwania Tłumic , włączyłem debugowanie i oto efekty przy wyszukiwaniu np kamer linia - $search_products pokazuje : Edited October 25, 2013 by pbpo (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
And63 Posted October 25, 2013 Share Posted October 25, 2013 Może to pomoże: odszukaj w /classes/search.php ten fragment: ? ' \''.pSQL(Tools::substr($word, 1, PS_SEARCH_MAX_WORD_LENGTH)).'%\'' : '\''.pSQL(Tools::substr($word, 0, PS_SEARCH_MAX_WORD_LENGTH)).'%\'' i zamień na: ? ' \'%'.pSQL(Tools::substr($word, 1, PS_SEARCH_MAX_WORD_LENGTH)).'%\'' : '\'%'.pSQL(Tools::substr($word, 0, PS_SEARCH_MAX_WORD_LENGTH)).'%\'' Co prawda zmiana dotyczy czego innego, ale świetnie sobie radzi z innymi przyległościami... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbpo Posted October 29, 2013 Author Share Posted October 29, 2013 Ten sposób niestety nie zadziałał, jedyne co mi przyszło do głowy to stworzenie DUPLIKATU produktu. To podziałało... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts