Jump to content
  • 0

brak dostawców

korni

Question

Witam, 

Mam problem z dostawcami, nie wyświetlają mi się we front office, a przejrzałem już wszystkie możliwości problemu. Błąd typu "Błąd: Nie ma dostępnych przewoźników, którzy dostarczają pod ten adres"

Mam ustawionych 8 przewoźników (5 odbiorów osobistych) bez naliczania kwoty dostawy, dwóch kurierów i poczta. Jeden kurier jest płatny

Wszyscy przewoźnicy są przypisani do Europy. Polska również jest w europie.

Dla płatnego przewoźnika ustawiłem zakres ceny i wagi od 0 do 10000000. oraz prowizja 50 zł dla Europy w wysyłce.

Żaden się nie wyświetla. Myślałem, że coś się posypało, więc sprawdziłem na nowej instalacji 1.5.4 - domyślni, póki ich nie usunąłem to się wyświetlali, ale nowo zdefiniowani już nie.

Więc prawdopodobnie o czymś zapomniałem. Jeszcze spróbuję poszukać u Was pomocy, inaczej będę musiał przywrócić bazę

5 answers to this question

Recommended Posts

• 0

właśnie nie, 

zamawianie mam w jednym kroku, zmieniłem chwilowo na 5 i to samo się dzieje, odświeżałem stronę chyba ze sto razy z wymuszoną kompilacją.

Jeszcze wczoraj działało. Wysypało się wtedy, gdy wyłączyłem odbiór osobisty dla multistora w angielskiej wersji. Pole delay było puste i właśnie do tego się przyczepiło.

To postanowiłem pousuwać dostawców i od nowa ich wprowadzić z wypełnionymi polami. Nie pomogło, zmieniłem na oryginalne pliki order-opc.js oraz order-carrier.tpl, wyłączyłem multistora - nie pomogło, I w tym momencie zwątpiłem co jest nie tak.

post-589568-0-92714900-1382433383_thumb.jpg

jeszcze jedna rzecz, zmieniłem na szablon w którym nie były modifikowane powyższe pliki, oryginalnie działa on na dwóch zwykłych przewoźnikach i też się nie wyświetla.
Więc albo gdzieś jakaś klasa mi się posypała, albo baza

Edited by korni (see edit history)

• 0

Witam,

Przyłączę się do tematu, gdyż wykonałem wszelkie opisane metody (również znalezione na forach angielskich) i w moim sklepie cały czas wyświetla się darmowa dostawa i przy zamówieniu w pięciu krokach na liście dostawców nic nie wyświetla się i nie można przejść do wyboru metody płatności.

Może miał ktoś podobny problem i wie jak go rozwiązać.