Kilka dobrych godzin spędziłem na koniguracją presty "pod siebie" aby wszystko działało tak jak ja chce. Po części mi się to udało ale jest jedna sprawa która nie daje mi spokoju i mnie delikatnie irytuje, i nie daje mi spokoju. Otórz osoba która składa zamówienie po dodaniu do koszyka towaru kolejno musi przejść proces logowania / rejestracji -> potwierdzenia adresu, następnie wyboru płatności:
i tutaj jeszcze jest ok bo klient ma do wyboru sposób płatności czy przelew na konto czy za pobraniem. Plus że przy sposobie wyboru przesyłki pojawia się koszt dostawy.
Teraz to co jest irytujące; następnym punktem jest wybór płatności:
ponieważ jeśli klient wybierze ten sam sposób płatności co w poprzednim kroku [przedpłata] czyli zapłać przelew to jest ok bo otrzymuje informację:
- Cena całkowita twojego zamówienia to 57,00 zł brutto
- Akceptujemy następujące waluty w przelewie bankowym: Złoty (PLN)
Informacje dotyczące przelewu będą widoczne na następnej stronie
ale ma też możliwość wyboru "zapłać przy odbiorze" [a wcześniej wybrał przedpłata] no w następnym kroku już nie jest prawdą:
Wybrałeś płatność przy odbiorze jako metodę płatności.
Całkowita wartość twojego zamówienia wynosi 57,00 zł (brutto)
Bo powinno być 63,00zł
Po wyłączeniu obu modułów przy zamównieniu pojawia się informacja, że nie zainstalowany modułów i nie można dokończyć transakcji. Natomiast nie chciałbym pomijać punktu wyboru gdzie podane są sposoby wysyłki z cenami dostawy [ten pierwszy punkt].
Czy da się to jakość rozwiązać? Kończąc konfigurację byłem uradowany że wszystko jest jak ja chce ale chyba się pospieszyłem.
Question
lukasz_1410
6 answers to this question
Recommended Posts