kenio Posted October 16, 2013 Share Posted October 16, 2013 Witam, Chciałbym dodać w sklepie w trakcie zamawiania w koszyku aby cena rabatu odejmowała się od ceny produktu/produktów. Generalnie w mini koszyku u góry cena wyświetla się poprawnie, niestety cena końcowa w koszyku na dole pozostaje taka sama jak cena produktu. Czy ktoś wie może jak to zrobić? Byłbym wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
mentalspot Posted October 20, 2013 Share Posted October 20, 2013 Masz coś źle w szablonie, bo tam powinno wyświetlać od razu cenę pomniejszoną. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted October 20, 2013 Share Posted October 20, 2013 mi to wygląda na problem z szablonem, podobnie jak zaznaczył to przedmówca. Jesteś w stanie zweryfikować jak to działa w defaultowym template? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kenio Posted October 20, 2013 Author Share Posted October 20, 2013 no właśnie w defaultowym szablonie również tego nie zlicza :/ tzn zlicza, ale jednocześnie z automatu dodaje do ceny koszt przesyłki. A ja chciałbym aby koszt przesyłki doliczany był dopiero po kroku 4 gdzie jest faktyczny wybór przesyłki i jej kosztu. W ogóle czy presta dodaje właśnie defaultowo jakąś cene przesyłki? bo u mnie w każdym zamówieniu dodaje 8zł już w koszyku na górze(po rozwinięciu) mimo że przesyłka i cena nie została jeszcze wybrana, tak samo jest w defaultowym szablonie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted October 20, 2013 Share Posted October 20, 2013 tak dodaje i dodawany jest "standardowy" rodzaj przesyłki który możesz określić w zakładce: shipping > preferences domyślnie doliczana jest cena za wybranego dostawcę Link to comment Share on other sites More sharing options...
kenio Posted October 21, 2013 Author Share Posted October 21, 2013 ok dzięki za info, ustawiłem defaultowo na odbiór własny na 0zł i działa jak należy. Z pomniejszoną ceną poradziłem sobie wrzucając kod z ostatniego punktu do pierwszego: {displayPrice price=$total_price} . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts