Guest ssij.mi.kule Posted October 16, 2013 Share Posted October 16, 2013 Witam i proszę o pomoc. Chciałbym aby na stronie głównej wyświetlały się wszystkie produkty (z kategorii bazowej), zamiast slidera oraz produktów polecanych. czyli po wejściu na: http://domena.pl/index.php chciałbym aby np. było przekierowanie na: http://domena.pl/index.php?id_category=2&controller=category Chyba że można to zrobić w jakiś inny sposób np. wyłączając moduły na stronie głównej (czego niestety efektem będzie pusta strona główna). Będę ogromnie wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted October 16, 2013 Share Posted October 16, 2013 to co w tym przypadku można zrobić, to zmodyfikować kontroller: indexController.php nic łatwiejszego nie przychodzi mi do głowy. to co będzie trzeba zrobić to: - dodać zmienną z produktami z kategorii do smarty - w index.tpl (katalog z theme) zrobić na tablicy "foreach" wyświetlając produkty Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Guest ssij.mi.kule Posted October 16, 2013 Share Posted October 16, 2013 super, dzięki za pomoc! a mógłbyś jeszcze podpowiedzieć jak "dodać zmienną z produktami z kategorii do smarty"? w sensie, odrobinkę kodu... plis bo punkt drugi z pętlą, to bym sobie poradził. Pewnie coś w podobnego do tego będzie: {foreach from=$products item=product name=products} Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted October 16, 2013 Share Posted October 16, 2013 za kategorię bazową mam rozumieć "home" ? $category = new Category(Context::getContext()->shop->getCategory(), (int)Context::getContext()->language->id); $products = $category->getProducts((int)Context::getContext()->language->id, 1, 100); $this->smarty->assign(array( 'products' => $products )); coś takiego powinno rozwiązać sprawę pisałem z pamięci, może być literówka kod należy dodać w funkcji: public function initContent() w pliku /controllers/front/indexController.php tuż przed wywołaniem $this->setTemplate(_PS_THEME_DIR_.'index.tpl'); Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Guest ssij.mi.kule Posted October 16, 2013 Share Posted October 16, 2013 super! jestem ogromnie wdzięczny za pomoc tak może być? public function initContent(){ parent::initContent(); $this->context->smarty->assign('HOOK_HOME', Hook::exec('displayHome')); $category = new Category(Context::getContext()->shop->getCategory(), (int)Context::getContext()->language->id); $products = $category->getProducts((int)Context::getContext()->language->id, 1, 100); $this->smarty->assign(array( 'products' => $products )); $this->setTemplate(_PS_THEME_DIR_.'product-list.tpl'); } czy usunąć jeszcze ten drugi wiersz? $this->context->smarty->assign('HOOK_HOME', Hook::exec('displayHome')); tutaj ktoś zamieścił podobny kod, więc literówka z Twojej strony na pewno nie wchodzi w grę. Kategoria w której są wszystkie produkty w moim przypadku ma id=2 więc próbowałem również z tą lekką modyfikacją $category = new Category(2, (int)Context::getContext()->language->id); ale za każdym razem wywala mi stronę będę dozgonnie wdzięczny za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted October 16, 2013 Share Posted October 16, 2013 ok, walnąłem się w kodzie. musi być $this->context->smarty $category = new Category(Context::getContext()->shop->getCategory(), (int)Context::getContext()->language->id);$products = $category->getProducts((int)Context::getContext()->language->id, 1, 100);$this->context->smarty->assign(array('products' => $products)); Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Guest ssij.mi.kule Posted October 16, 2013 Share Posted October 16, 2013 działa, stokrotne dzięki za pomoc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Guest ssij.mi.kule
Witam i proszę o pomoc.
Chciałbym aby na stronie głównej wyświetlały się wszystkie produkty (z kategorii bazowej), zamiast slidera oraz produktów polecanych.
czyli po wejściu na:
chciałbym aby np. było przekierowanie na:
Chyba że można to zrobić w jakiś inny sposób
np. wyłączając moduły na stronie głównej (czego niestety efektem będzie pusta strona główna).
Będę ogromnie wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam
6 answers to this question
Recommended Posts