Jump to content
  • 0

Problem z updatem i ceną produktów

sliw

Question

Witam Was ponownie, 
Mam spory problem i niestety poddałem się już w poszukiwaniu błedu. 
Najpierw o co chodzi. 
Sklep na presta 1.5.4.1
Sklep dziala ok, z jednym problemem. Produkt wstawiony do sklepu, jest dostepny wszedzie z mozliwością kupna i wszystkim innym 
Po edycji wybranego produktu a dokładnie po updacie atrybutów , dodanie kolorów badź rozmiarów, po zapisaniu produktu mamy info o powodzeniu, wszystko wydaje się być ok po stronie panelu admina ceny ilości dodanie wszystkich elementów. 
Natomiast  po stronie usera klikamy w kategorie w której znajduje sie danyc produkt i ma on cene "0,00zl"  po kliknięciu w wybrany produkt jest cena zgodna ze zmianami w panelu. 
Próbowalem na szablonie przerabianym jak i na domyslnym wiec nie jest to problem ( raczej szablonu) z updatowałem też na nowo pliki szablonu panelu admina ale one nie były ruszane. 

Nie potrafie zdiagnozować już w czym problem 
Jak moge szukac namiaru ? 
z gory dzieki  

ps. Opcja typu duplikat produktu powoduje, że w duplikacie wszystko jest ok , cena normalna , dane prawidlowe wyświetlanie również. 
wiecej, przejrzalem zakładkę po zakładce w edycji produktu, wszystkie elementy są identyczne. 
Przejrzałem komplet ze strony bazy danych porównałem tabele z produktami dla ID normalnego i edytowanego, nic nie znalazłem. Myslałem, że uda się poprzez wyłączenie cashe na chwile, lub plików tymczasowych, nie pomaga. 
Czyszczenie cashu również. 
CZY można szukać problemu po stronie przesyłania danych podczas edycji ? czy może to być problem z jakimiś tymczasowymi plikami zapisanymi po stronie przegladarki osoby edytujacej ? 

0 answers to this question

Recommended Posts

There have been no answers to this question yet