koyocik Posted October 9, 2013 Share Posted October 9, 2013 (edited) Cześć, prosze o pomoc, bo nie daję rady. Zostałem poproszony o prześledzenie ruchu na dwóch sklepach Presty, jeden to 1.5.4.1 z wersją modułu Google Analytics 1.4.3, drugi to 1.5.5.0 z modułem GA również v1.4.3. W obydwu przypadkach ta sama sytuacja - Google Analytics nie pokazuje danych ruchu. Po odpaleniu i skonfigurowaniu modułu (na pewno dobrze wpisałem username) niby na koncie GA mam "śledzenie zainstalowane" ale nie dzieje się nic. Po dodatkowym dowaleniu kodu GA w header.tpl w odpowiednim miejscu pokazuje się wprawdzie "odbieranie danych" w GA, ale 1. nie odbiera, 2. pokazuje bzdury, 3. podgląd "na żywo" nie pokazuje nic. (Internet przeszukałem, ale albo źle szukałem albo nie ma takiego przypadku) Czy ktoś może mi pomóc? Pozdrawiam. Edited October 9, 2013 by koyocik (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted October 9, 2013 Share Posted October 9, 2013 Po dodatkowym dowaleniu kodu GA w header.tpl w odpowiednim miejscu pokazuje się wprawdzie "odbieranie danych" w GA, ale 1. nie odbiera, 2. pokazuje bzdury, 3. podgląd "na żywo" nie pokazuje nic. witam zwykle staty pokazują się po pierwszych 24h, przeczekałeś ten czas? aby zweryfikować działanie (czy działa, czy nie), najlepiej właczyć przeglądanie rzeczywiste i po prostu wejść na stronę i zobaczyć czy nasze odwiedziny zostały uwzględnione. Link to comment Share on other sites More sharing options...
koyocik Posted October 9, 2013 Author Share Posted October 9, 2013 witam zwykle staty pokazują się po pierwszych 24h, przeczekałeś ten czas? aby zweryfikować działanie (czy działa, czy nie), najlepiej właczyć przeglądanie rzeczywiste i po prostu wejść na stronę i zobaczyć czy nasze odwiedziny zostały uwzględnione. Przeczekałem, nawet dłuższy, męczę się z tym od 5 dni. Co do przeglądania rzeczywistego, to tak jak napisałem "3. podgląd "na żywo" nie pokazuje nic". Wywaliłem nawet konto z GA, założyłem nowe - nic nie daje. Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted October 9, 2013 Share Posted October 9, 2013 a jak spróbujesz wkleić kod śledzenia ręcznie ? (bez pośrednictwa modułów) problem też występuje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
koyocik Posted October 9, 2013 Author Share Posted October 9, 2013 Jak wklejam tylko kod, bez modułów, to w ogóle nie łączy - "śledzenie niezainstalowane". Nie modyfikowałem ani .htaccess, ani robots.txt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
koyocik Posted October 10, 2013 Author Share Posted October 10, 2013 Metodą windowsową przeinstalowałem moduły - działa. Nie mam pojęcia co to było. Dziękuję za pomoc i przepraszam za niepotrzebny topic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokoleokoo2 Posted January 8, 2014 Share Posted January 8, 2014 Witam, Ja mam ten sam problem nie da rady, czego nie robię to nie śledzi statystyk a jak późnej sprawdzam z Panelu GA to brak połaćzenia ! Jak tobie się kolego udało czyżby przez skopiowanie ręcznie modułu ? usuń, i wgraj ponownie ręcznie z innej istalki ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts