pbpo Posted October 9, 2013 Share Posted October 9, 2013 Jak w temacie, Kiedyś wspomniał mi admin, że jest możliwość przerobienia szablonu na responsywny. Co bardzo by mi odpowiadało ponieważ nie chcę brać nowego szablonu(responsywnego) i dostosowywać go od nowa do swoich potrzeb. Stąd kilka moich pytań.Czy jest to bardzo skomplikowane, Czy jest w sieci tutorial jak przerobić własny theme, Czy ktoś z forumowiczów robi takie rzeczy ? (pytanie orientacyjne) Pytam o takie rzeczy ponieważ jak już kiedyś wspomniałem w prestashop'ie siedzę niecały miesiąc dopiero go poznaje i uczę się tego silnika. Prosił bym o rady w miarę szczegółowe oraz pomoc w przerabianiu mojego szablonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted October 9, 2013 Share Posted October 9, 2013 trudne nie jest, ale trzeba znać conajmniej podstawy w zagadnieniu (głównie css) jeżeli korzystasz z 1.5 to możesz posiłkować się tym: psresponsivetheme.zip jest to moduł dodający responsywność (w prawdzie niepełną) do defaultowego szablonu możesz zobaczyć jak to działa i na czym polega i później dostosować zmiany do własnych potrzeb Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbpo Posted October 9, 2013 Author Share Posted October 9, 2013 (edited) Aktualnie korzystam ze starej wersji 1.4.6 ale zamierzam przenieść się na 1.5.5 tylko muszę się zorientować co i jak żeby nie zepsuć strony podczas przenoszenia. Coś czuję że nie ogarnę przerobienia tego , głównie czasowo. Czy ktoś z forumowiczów przerabia themy na responsywne ? Edited October 9, 2013 by pbpo (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted October 9, 2013 Share Posted October 9, 2013 no to niestety, ten moduł powyżej jest wyłacznie dla wersji 1.5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel M. Posted November 7, 2014 Share Posted November 7, 2014 Witam,Chciałbym się dowiedzieć, jak można w prosty sposób przerobić klasyczny defaultowy szalbon na responsywny? Lub gdzie można kupić coś takiego? Szablon ma służyć do sklepu spożywczego ale generalnie nie chcę kupować gotowca bo i tak grafika będzie robiona na zamówienie, a brakuje mi tylko wersji na urządzenia mobilne.Z góry dzieki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 7, 2014 Share Posted November 7, 2014 W wersji 1.6 w standardzie jest responsywna darmowa templatka. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giraffex Posted November 9, 2014 Share Posted November 9, 2014 Możesz dołączyć plik CSS, lub rozszerzyć obecny i napisać reguły obsługujące rozdzielczości np poniżej 1024px. Nie musisz modyfikować obecnego wyglądu w CSS. Rosponsywność działa głównie na szerokościach procentowych i maksymalnych np max-width:600px; Wystarczy że wszystkie kontenery treści przerobisz na procenty. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts