sympatic Posted October 8, 2013 Share Posted October 8, 2013 Witam, To już mój ostatni post z serii uciążliwych :-) Mam taki mały problem, wiem, że to się wiąże z ustawieniami wysyłki w module wysyłka ale nie wiem jaki myk zrobić, żeby wszystko dobrze "chodziło". Mam takie formy wysyłki: Poczta Polska Spedycja Odbiór osobisty - tu wbiłem kwotę 0 zł Mam ustawione w module wysyłka: Default carrier:najlepsza cena Sortuj wg:cena Segreguj wg:rosnąco I kiedy wrzucam pierwszy produkt do koszyka od razu w koszyku w rubryce: dostawa pojawia się napis "Darmowa wysyłka" - znika dopiero po tym jak się zacznie realizować zamówienie. A nie ukrywam iż jest to dla klienta rażąca zmyłka. Pokombinowałem troszkę w module wysyłka (Default carrier: Najlepszy gatunek) i otrzymałem wtedy taki efekt, że jak klient wrzuca pierwszy produkt do koszyka, to koszyk sugeruje najniższy koszt dostawy: Paczka Pocztowa 9,50 zł i w miarę wkładania produktów do koszyka zmienia np. na Spedycję: 20 zł (jeśli klient przekroczy zakresy wag) ale wtedy przy realizacji zamówienia nie mam już opcji: ODBIÓR OSOBISTY. Wiem, że marudzę ale może borykaliście się z tym problemem i wiecie co zrobić by po prostu po włożeniu pierwszego produktu do koszyka w rubryce dostawa było po prostu "0" Z góry dziękuję za jakiekolwiek sugestie. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
lulaki Posted November 21, 2013 Share Posted November 21, 2013 Dokładnie ma ten sam 'problem'. Proszę podziel się info jeśli udało Ci się to obejść. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sympatic Posted November 27, 2013 Author Share Posted November 27, 2013 Hej, W module wysyłka Default carrier: Najlepszy gatunek - tak ustawiłem i wtedy pokazuje najniższą płatność za dostawę... wolę już tak niż aby pokazywało darmowa wysyłka :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts