Maniek89 Posted October 7, 2013 Share Posted October 7, 2013 Witam !Mam problem odnośnie płatności przelewem bankowym ponieważ chciałbym aby usunąć z tego modułu lub wyłączyć jeśli się da opcję wyboru walut. Uprzedzając pytania na sklepie ma dostępną tylko jedną walutę i tylko jeden język i nie wiem dlaczego wywala mi opcję, ze akceptuję także płatność w np. koronach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted October 8, 2013 Share Posted October 8, 2013 na stronie: moduły > płatności jest prosty formularz pozwalający na wybór walut przypisanych do metody płatności: czy tam również wyświetlają się pozostałe waluty? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maniek89 Posted October 8, 2013 Author Share Posted October 8, 2013 Nie w tym miejscu mam do wyboru tylko jedną walutę i jest to ta którą chce mieć na sklepie Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted October 8, 2013 Share Posted October 8, 2013 ok, ostatnie pytanie: jaka waluta jest domyślnie wybrana spośród tych wszystkich dostepnych walut (po złożeniu zamówienia) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maniek89 Posted October 8, 2013 Author Share Posted October 8, 2013 Korona Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted October 9, 2013 Share Posted October 9, 2013 sprawdziłem to u siebie mając dostępną tylko jedną walutę - wyświetla się tylko ona. gdy dodałem złotówki, pojawiła się lista wyboru przeanalizowałem kod korzystasz / korzystałeś z trybu multistore? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maniek89 Posted October 9, 2013 Author Share Posted October 9, 2013 (edited) Nie korzystam i nie korzystałem z multistore. Wszystko wygląda jak na załączonych obrazkach a dalej mam do wyboru euro. Próbowałem odinstalować moduł i zainstalować jeszcze raz ale też nie pomogło i za bardzo jakieś inne sensowne rozwiązanie nie przychodzi mi do głowy :/ Dla pewności usunąłem nawet te nie aktywne waluty ale dalej to samo :/ Ogólnie tylko przy tej metodzie mam coś takiego jak wezmę odbiór osobisty od razu pokazuje ile do zapłaty i w jakiej walucie nie ma możliwości wybrania innej.Poza tym jak wybiorę euro to i tak nie zmienia mi ze mam do zapłaty ileś tam euro tylko cofa do podsumowania i całość zamówienia jest znowu na 1 kroku z 5 :/ Edited October 9, 2013 by Maniek89 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts