vekia Posted October 7, 2013 Share Posted October 7, 2013 wersja 1.5.6 została wydana pobierz prestashop 1.5.6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kerami82 Posted October 7, 2013 Share Posted October 7, 2013 (edited) Po aktualizacji mam taki oto błąd. "A message that you sent contained one or more recipient addresses that were incorrectly constructed:[email protected] <sklep@domena.pl>: malformed address: <sklep@domena.pl> may not follow sklep@domena.plThis address has been ignored. There were no other addresses in yourmessage, and so no attempt at delivery was possible. " Wiadomość ta pojawia się w mailu po zakupie tzn. do skrzynki sklepu zamiast tradycyjnego maila przychodzi błąd. Edited October 7, 2013 by kerami82 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 PMaster Posted October 8, 2013 Share Posted October 8, 2013 Aktualizacja - bez problemów. Widocznych zmian nie ma. Piszą, że jest poprawionych około 200 błędów i pewnie jest Co ważne - poprawiony "blocklayered" (blok nakładania filtrów nawigacyjnych) - działają specyficzne kategorie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 swiatsmoka Posted October 8, 2013 Share Posted October 8, 2013 no właśnie - można jakieś info co grubszego zostało poprawione/zmienione ?? nie wiem czy jest sens aktualizować i tak za chwilę wychodzi 1.6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 PMaster Posted October 8, 2013 Share Posted October 8, 2013 (edited) Grubszego to nic nie zauważyłem, poza tą poprawką modułu filtrów. Na stronach Presty piszą, że poprawili coś w obsłudze Cache i w imporcie CSV ale ja wcześniej nie miałem z tym problemu więc nie widzę różnicy. I tych 200 poprawek, o których piszą - ale pewnie wyjdzie dopiero w "praniu" W sumie to wiele nie zyskasz ale i nie stracisz, a aktualizację zrobisz w kilka minut. Chyba jest małe prawdopodobieństwo aby coś padło przy aktualizacji z 1.5.4.1 tym bardziej z 1.5.5. Ps. Z tą Prestą 1.6 to wątpię aby poszło tak łatwo Będzie sporo zmian i raczej będzie trzeba "chwilę" zaczekać z aktualizacją na produkcyjnym sklepie... Wątpię aby było 100% OK. Edited October 8, 2013 by PMaster (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 swiatsmoka Posted October 8, 2013 Share Posted October 8, 2013 oj to nie tak do końca aktualizacja napewno przebiega bezproblemowo jeśli jest to czysta presta ale zaczną się schody kiedy masz dodatkowe moduły - a tak jest właśnie w moim przypadku Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 PMaster Posted October 8, 2013 Share Posted October 8, 2013 To zależy z jakiej będziesz aktualizował. Z 1.4 wiadomo moduły padną Ale z każdej wersji 1.5 nie powinno być problemów Na wszelki wypadek włącz tworzenie kopii w czasie instalacji - zawsze będziesz mógł wrócić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Krystian Podemski Posted October 8, 2013 Share Posted October 8, 2013 (edited) Dobrze napisane moduły nie są problemem, dobrze stworzone szablony także. Zaktualizowałem kilka sklepów bez żadnych problemów z kompatybilnością z 1.5.4 na 1.5.6, warto aktualizować? Warto. Sam wyeliminowałem razem z francuzami dla przykładu błąd polegający na tym iż nie działały poprawnie zniżki katalogowe dla grup klientów, po za tym jeśli ktoś korzysta z multi-store to pojawiło się kilka krytycznych poprawek. Od siebie dodałem: - poprawkę możliwej wielkości nazwy kategorii i jej przyjaznego linku z 64 na 128 - w przypadku domyślnego szablonu poprawiłem działanie zapisu do newslettera, w końcu widać czy się zapisaliśmy, czy się nie zapisaliśmy itd. - i z bardziej technicznych rzeczy moja poprawka teraz pozwala na pobranie całego obiektu produktu z karty produktu w module bez działań dodatkowych na bazie danych, to samo tyczy się kategorii i paru innych kontrolerów, developerzy powinni być więc zadowoleni Z takich zmian ode mnie co tam wiszą i będą prawdopodobnie w 1.6.0 to: - będzie można nieindeksować wybranych stron CMS, pojawi się nowa opcja przy edycji każdej podstrony - optymalizacja działania blocklayered jeśli chodzi o SEO, linki będą się teraz ładniej tworzyć i nie będzie sytuacji że przy indeksowaniu layered pojawią się puste nazwy opcji filtra w urlu Ogólnie 1.6.0 zapowiada się kosmicznie bo już widzę po zmianach na kanale developerskim że będzie miazga Ahh, no i po aktualizacji warto sobie zaktualizować tłumaczenie gdzie panel jest teraz odrobinę logiczniej przetłumaczony! Edited October 8, 2013 by Krystian Podemski (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 swiatsmoka Posted October 8, 2013 Share Posted October 8, 2013 krystian a nie wrzuciłbyś screena z back office wersji 1.6 ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Krystian Podemski Posted October 8, 2013 Share Posted October 8, 2013 Założyłem nowy temat z dyskusją, warto zajrzeć i postaram się tam Wam dodawać co jakiś czas informacje co ciekawego wpada do nowej wersji 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
vekia
wersja 1.5.6 została wydana
pobierz prestashop 1.5.6
9 answers to this question
Recommended Posts