dudikpal Posted October 6, 2013 Share Posted October 6, 2013 Sziasztok! Már keresgetek egy ideje, de megoldást még nem találtam az alábbi problémára: Az első betű ha ékezetes, nem jelenik meg. Próbálkoztam már 8859-1 meg utf8-as kódolású csv-vel is, az eredmény ugyanez, minden ékezet jó, kivéve ha első betűről van szó. Próbálgattam a lokalizációt is állítgatni eredménytelenül. Van erre vmi megoldás? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted October 6, 2013 Share Posted October 6, 2013 Első kérdés, hogy hányas a shopod verziószáma. Második pedig - bár sejtem - a feltöltött csv-dben jó a kérdéses betű, ugye (visszanyitás után)? Harmadik - annak ellenére, hogy rossz az első betű, próbálkoztál az importtal? Ha igen, sikeres volt? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudikpal Posted October 6, 2013 Author Share Posted October 6, 2013 1:Prestashop verzió: 1.4.8.2 2:igen, ott még jó 3: az import lefut, csak a képen látható formában Akkor történik valami, amikor feltöltődik a szerverre a csv, mert az import oldalon már úgy jelenik meg, ezért próbáltam a lokalizációval. Olvastgattam a témában, azt látom h másnak is van ilyen gondja, de megoldást nem igazán találtam: Note: Locale setting is taken into account by this function. If LANG is e.g. en_US.UTF-8, files in one-byte encoding are read wrong by this function. - See also setlocale() Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted October 7, 2013 Share Posted October 7, 2013 Érdemes volna klónozni a shopot majd áttenni localhostra és reprodukálni a hibát. Ezt meg tudod csinálni? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudikpal Posted October 7, 2013 Author Share Posted October 7, 2013 Érdemes volna klónozni a shopot majd áttenni localhostra és reprodukálni a hibát. Ezt meg tudod csinálni? Úgy emlékszem hogy a config inct kell csak átírni...bár már régen csináltam, holnap nekifutok, és megnézem. Kell még átírni majd valamit? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted October 8, 2013 Share Posted October 8, 2013 Igen, a /config/settings.inc.php-t kell szerkeszteni. Tehát csinálsz egy fájlmentést, adatbázismentést. A fájlokat localhoston egy mappába teszed, az adatbázist pedig phpmyadminon keresztül egy új adatbázisba importálod. Megnyitod a fenti fájlt, átírod az adatbázishoz kapcsolódó részeket és a mappaszerkezetért felelős sort (almappa). Utána böngészőben lekéred az admin felületet, bejelentkezel és átírod a domaint. Igény szerint újragenerálod a .htaccess-t és kész is. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudikpal Posted October 8, 2013 Author Share Posted October 8, 2013 Igen, a /config/settings.inc.php-t kell szerkeszteni. Tehát csinálsz egy fájlmentést, adatbázismentést. A fájlokat localhoston egy mappába teszed, az adatbázist pedig phpmyadminon keresztül egy új adatbázisba importálod. Megnyitod a fenti fájlt, átírod az adatbázishoz kapcsolódó részeket és a mappaszerkezetért felelős sort (almappa). Utána böngészőben lekéred az admin felületet, bejelentkezel és átírod a domaint. Igény szerint újragenerálod a .htaccess-t és kész is. Köszi, így sikerült is. Localhoston minden frankón jelenik meg, importálás után is jó az áruház felületén. Az utf8as csv-vel próbálkoztam egyenlőre. Angol win7 van fent, term bekapcsolva a hu loikalizáció, nem tudom ez számít e. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted October 9, 2013 Share Posted October 9, 2013 Csináld azt, hogy készíts egy csv-t, ami localhoston jó, viszont szerveren már nem. Próbáld feltölteni mindkettőre és nézd meg. Ha megvan, küldd el Nekem (vagy tedd fel ide) a csv-t hadd nézzem meg. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudikpal Posted October 9, 2013 Author Share Posted October 9, 2013 (edited) Localhoston: Szerveren: A csv-t nem engedi feltölteni, vmi jogosultság baja van. Pmben nem látom hol lehetne csatolni...?! Edited October 9, 2013 by dudikpal (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted October 9, 2013 Share Posted October 9, 2013 Küldd át ide: [email protected] Ez Hozzám fut be. Próbáld meg így. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted October 9, 2013 Share Posted October 9, 2013 Köszi a fájlt. Megnéztem 1.5.x-en, ott jó. Ugyanez a helyzet 1.4.x-en. Most már szinte biztos hogy a szerverrel van a gond... El tudnád küldeni (itt vagy emailben) az admin Tools => Configuration Information menüpontjának tartalmát? Hát ha megakad a szemem valamin. Kicsit keresgéltem, azt látom hogy itt ugyanaz a probléma: http://www.prestashop.com/forums/topic/263992-csv-import-first-special-character-is-lost/ válasz egyelőre nincs rá. http://stackoverflow.com/questions/17853780/csv-import-missing-first-character - ugyanaz. Valamint az elsőnek említett lokalizációról is tudnál egy print screent küldeni kérlek? köszi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudikpal Posted October 9, 2013 Author Share Posted October 9, 2013 (edited) Szerverinformációk Prestashop verzió: 1.4.8.2 Szerverinformációk: Linux #12 SMP Fri Jan 21 00:23:23 CET 2011 i686 Szerver szoftverének verziója: Apache PHP verzió: 5.2.17 MySQL verzió: 5.1.56-0.dotdeb.0-log Áruház információk Weboldal URL-je: http://pwebshop.garmix.hu/ Használt sablon neve: sajat1 Levelezés információk Levélküldés módja: PHP mail() funkciót használod. Nem tudom erre a képre gondoltál e. Mivel egy próbaáruház, ha gondolod elküldhetem a belépési adatokat, ha úgy többet látsz. szerk: Hm...közben nézegetem itt a phpmyadminban mi van...ez nem lehet gond? Az adattábláknál viszont utf8_general_ci van. Edited October 9, 2013 by dudikpal (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted October 9, 2013 Share Posted October 9, 2013 Nekem 1.4.x alatt ilyen a lokalizáció: Esetleg próbáld meg az elsőt átírni Te is "en"-re. Szerintem a phpmyadmin beállításaid jók. Kérdés: ha ez egy teszt shop, miért nem 1.5.x-el próbálkozol? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudikpal Posted October 9, 2013 Author Share Posted October 9, 2013 Azért, mert már dolgozom rajta pár hónapja, meg vannak modulok, amiknek nincs 1.5höz való verziójuk...de azért felpakolok egyet, megpróbálom ott is. Átírtam "en"-re, így sem jó, ugyanaz a hiba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted October 9, 2013 Share Posted October 9, 2013 Okés, akkor ahogy mondtad, nézzük meg 1.5.x alatt Lehet hogy a motor viccel meg... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudikpal Posted October 9, 2013 Author Share Posted October 9, 2013 1.5.5-Ehh... Megnéztem a tárhelyen, ott a csv-ben minden frankó, csak mikor behívom az importba, akkor tűnik el...kezdem nagyon nem érteni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted October 9, 2013 Share Posted October 9, 2013 Tudsz belépést adni az 1.5.x admin felületére? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudikpal Posted October 9, 2013 Author Share Posted October 9, 2013 Küldtem pm-et. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted October 9, 2013 Share Posted October 9, 2013 (edited) okés, beléptem. közben megtaláltam még ezt: http://www.prestashop.com/forums/topic/128571-solved-import-tab-turkish-cannot-import-with-any-csv-files/?do=findComment&comment=636216 ezt kipróbálod? valamint megtaláltam az előzőekben már megismert török úriember hivatalos bejelentését is a hibáról, érdemes ezt is átnézni: http://forge.prestashop.com/browse/PSCFV-9912?page=com.atlassian.jira.plugin.system.issuetabpanels%3Aall-tabpanel Valamint még azt írják hogy egyeseknek úgy oldódott meg, hogy a fájlt megnyitották notepad-ban majd mentették vele UTF8-ban (BOM nélkül). Ezt kipróbáltam a szerveren de nem jött be... megnézed az első linken lévő megoldást? Hátha. Edited October 9, 2013 by pattila01 (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudikpal Posted October 9, 2013 Author Share Posted October 9, 2013 (edited) Sajnos nem tudom utf8 bom nélkülbe menteni a csv-t, mert már abban van, de save as után sem változott semmi. Az elsőt kipróbáltam mindenhogy. Nálam ez van a kód végén : public static function setLocale() { $iso_lang = trim(Tools::getValue('iso_lang')); setlocale(LC_COLLATE, strtolower($iso_lang).'_'.strtoupper($iso_lang).'.UTF-8'); setlocale(LC_CTYPE, strtolower($iso_lang).'_'.strtoupper($iso_lang).'.UTF-8'); } Próbáltam külön-külön mindkét sort, majd együtt is kikommantelni őket, semmi változás. A kódban kínomban már átírtam az utf8akat is iso-8859-1-re, semmi... Közben találtam még ezt: Description string strtoupper ( string $string ) Returns string with all alphabetic characters converted to uppercase. Note that 'alphabetic' is determined by the current locale. For instance, in the default "C" locale characters such as umlaut-a (ä) will not be converted. Ez nem azt magyarázza, hogy ez a függvény eldobja a helyi spec karaktereket? Edited October 9, 2013 by dudikpal (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudikpal Posted October 9, 2013 Author Share Posted October 9, 2013 Közben amikre rájöttem: -adminimport.phpbe beírtam közvetlenül hogy en-us.utf-8, meg hu-val is, egyikkel sem lett jobb -importnál mindaddig ingnorálja a karaktereket, amíg egy angol abc-sbe nem botlik, ugyanis a termék leírásában az "őúöüó"-ből semmi sem jelenik meg -itt is ez a probléma, csak ez meg is oldódott, én viszont hiába írtam be, nem lett jó http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:CDV6cH7tehoJ:forge.prestashop.com/browse/PSCFI-2126+&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu Ezeket már mind az 1.5ösön próbáltam. Esetleg annyit meg tudnál próbálni, hogy egy nálad létrehozott csv-t próbálsz importálni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted October 9, 2013 Share Posted October 9, 2013 persze, de már csak holnap ha nem gond. megpróbálom délelőtt letesztelni Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudikpal Posted October 9, 2013 Author Share Posted October 9, 2013 Gond? Ne viccelj már, így is köszönöm az eddigi segítségedet is Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudikpal Posted October 10, 2013 Author Share Posted October 10, 2013 Na szóval az van, hogy a gyanúm szerint az adminimportban a hiba: setlocale(LC_COLLATE, strtolower($iso_lang).'_'.strtoupper($iso_lang).'.UTF-8'); setlocale(LC_CTYPE, strtolower($iso_lang).'_'.strtoupper($iso_lang).'.UTF-8'); Vhol olvastam, hogy ezzel machinált vki, és az importnál a név jó lett, csak a friendly url lett úgy elrontva, ahogy előtte a név volt. Utánanézek ezeknek a függvényeknek, hogy tulképp mit is csinálnak ezek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudikpal Posted October 10, 2013 Author Share Posted October 10, 2013 (edited) Na szóval az van, hogy a gyanúm szerint az adminimportban a hiba: setlocale(LC_COLLATE, strtolower($iso_lang).'_'.strtoupper($iso_lang).'.UTF-8'); setlocale(LC_CTYPE, strtolower($iso_lang).'_'.strtoupper($iso_lang).'.UTF-8'); Vhol olvastam, hogy ezzel machinált vki, és az importnál a név jó lett, csak a friendly url lett úgy elrontva, ahogy előtte a név volt. Utánanézek ezeknek a függvényeknek, hogy tulképp mit is csinálnak ezek. Juhé! Lehet zárni a topikot solveddel. A megoldás elég idegesítően 1xű, ki kell törölni mindkét sorból az utf-8-at... pattila01: Még egyszer köszönöm a segítőkészségedet!!! Edited October 11, 2013 by dudikpal (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted October 11, 2013 Share Posted October 11, 2013 Oks, bocsi de teljesen el voltam havazva... bár megmondom őszintén lehet hogy erre így is úgy is hamarabb rájöttél volna mint Én Ügyes vagy, köszi hogy megosztottad a megoldást Velünk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts