tamburyniarz Posted October 4, 2013 Share Posted October 4, 2013 Witam, Język Smarty jest dla mnie nowością, i nie za bardzo potrafię się z nim obchodzi. Do rzeczy.Chciałbym dodać opcję do formularza płatności (osoba prywatna/firma), z tym, że kiedy zaznaczymy firma chciałbym by wysunęło się pole do wpisania numeru NIP.Mniej więcej tak:W miejsce Pan/Pani ma być osoba prywatna/firma, a w miejsce firma nr nip i to umiem oczywiście zmienić chodzi mi o to żeby pole do NIPu pokazywało się tylko wtedy gdy ktoś zaznaczy firma. Domyślam się, że trzeba to zmienić w pliku authentication.tpl w katalogu tematu, ale nie wiem jak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted October 4, 2013 Share Posted October 4, 2013 w prestashop jest tak, że jeżeli wpisze się nazwę firmy, to wysuwa się pole do wpisania nipu / vat jak rozumiem, chciałbyś te pola ukryć i sprawić, by pojawiły się dopiero w momencie zaznaczenia [ ] firma ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tamburyniarz Posted October 4, 2013 Author Share Posted October 4, 2013 Nie wiem czemu ale w moim temacie po wpisaniu nie pojawiało się okienko do wpisania tego VAT. Przekopiowałem plik z default i działa. Mimo wszystko wołałbym zrobić, tak, by zamiast miejsca do wpisania nazwy firmy był wybór osoba prywatna/firma i po wybraniu firma dopiero ten pasek z VATem. Podejrzewam, że nie trzeba tu dużych zmian wprowadzać, mimo to mi się nie udaje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mudol Posted June 29, 2016 Share Posted June 29, 2016 @Vekia odgrzebię temat, bo właśnie takiej modyfikacji potrzebuję, wyświetlenie radiobuttona z osoba fizyczna / firma, w momencie wybrania firmy, pojawia sie okno z nazwa firmy i nipem (oba pola wymagane), w momencie wybrania osoby fizycznej okno się nie pojawia i oczywiście te pola nie są wymagane, ktoś coś robił takiego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts