mahali Posted October 2, 2013 Share Posted October 2, 2013 Witam, Szukam modułu, modyfikacji lub rozwiązania, stworzenia dwóch bloków (oddzielonych) kategorii. Chcę oddzielić główny produkt sklepu od dodatkowych "gadżetów". Czytałem o z duplikowaniu modułu kategorii pod inną nazwą, ale nie wiem czy to jest dobre rozwiązanie. Działam na prestashop 1.4.4.1 Jest w stanie ktoś mi pomóc? Wpadł Wam jakiś moduł przypadkiem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
presta4you.com Posted October 2, 2013 Share Posted October 2, 2013 Jeżeli te bloki mają znajdować się pod sobą to możesz stworzyć dwie kategorie wysokiego poziomu, a do nich wrzucić podkategorie, odpowiednio oscylować i masz rozwiązanie. Jednak jeżeli mają być w innych miejscach to potrzebny jest niestety moduł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mahali Posted October 2, 2013 Author Share Posted October 2, 2013 Chodzi żeby były jedna pod drugą. Z tym że z małym odstępem. Możesz napisać gdzie tworzy się kategorie wysokiego poziomu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted October 2, 2013 Share Posted October 2, 2013 duplikacja modułu wchodzi w grę, jednak na zwykłej duplikacji się nei skończy bowiem będzie trzeba wyedytować kod tak, aby pokazywał tylko wybrane kategorie. podobnie z oryginalnym modułem (tym nie duplikowanym) to co bym zrobił ja, to przygotował drzewo kategorii, następnie za pomocą modułu html block, albo contentbox utworzył kod do wyświetlenia osobnego bloku kategorii z kategoriami które chcesz, troche pracy będzie (głównie wklejania linków ale obejdzie się bez tworzenia dodatkowe modułu. zastrzegam jednak, że nie jest to zbyt dobre rozwiązanie głównie z uwagi na fakt, że będzie trzeba go aktualizować wraz z każdą aktualizacją kategorii przygotowałem moduł dwa i więcej - bloki kateogrii Link to comment Share on other sites More sharing options...
mahali Posted October 2, 2013 Author Share Posted October 2, 2013 Za dużo zabawy. Poza tym klientowi tego nie wcisnę. Opcjonalnie mogę zrobić porządek i te "gadżety" zrzucić na sam dół. Chociaż dodatkową kolumnę można by było ukryć w kategoriach (nie pokazuj czy coś w ten deseń) i wyrzucić ją statycznymi linkami do htmlboxa. Ale to i tak zabawa w jedną stronę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
presta4you.com Posted October 2, 2013 Share Posted October 2, 2013 Możesz też lekko zmodyfikować kod modułu wyświetlającego kategorie i dać każdej unikatowy id, później w css-ie ukrywać poszczególne kategorie, lecz to też jest sposób trochę naookoło i problem będzie przy zmianach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts