Jump to content
  • 0

Prestashop 1.5.5

raf30al

Question

Witam, ogólnie sklep działał ok testowałem sobie jeszcze zamówienie kupowalem, ogólnie uczyłem sie i wszystko było ok do czasu. Chciałem skasować zamówienie to pobrałem moduł "Free delete orders"

Chce sobie zrobić nowe zamówienie a tu zonk! dochodze juz do konca platnosci klikam przelew i wyskakuje mi takie coś

2mop73d.jpgDodam, że nie jestem pewien czy to przez ten moduł, ponieważ od wczoraj nic nie kupowalem sobie postanowilem skasować zamówienia, wgralem moduł i chce zamówić i to to wyskakuje. Dlatego przypuszczam, że to przez to.

EDIT/////// włączyłem raportowanie błędów presty i wywaliło na tej podstronie błąd:

Can't load Order state status
at line 147 in file classes/PaymentModule.php

141.         if (Configuration::get('PS_TAX_ADDRESS_TYPE') == 'id_address_delivery')
142.             $context_country = $this->context->country;
143.
144.         $order_status = new OrderState((int)$id_order_state, (int)$this->context->language->id);
145.         if (!Validate::isLoadedObject($order_status))
146.             throw new PrestaShopException('Can\'t load Order state status');
147.
148.         if (!$this->active)
149.             die(Tools::displayError());
150.         // Does order already exists ?
151.         if (Validate::isLoadedObject($this->context->cart) && $this->context->cart->OrderExists() == false)

Dodam, że wcześniej próbując skasować zamówienia skasowałem wszystko co jest w Zamówienia --> Statusy

Edited by raf30al (see edit history)

1 answer to this question

Recommended Posts

• 0

OK NAPRAWIONE do zamknięcią!

Opis:

Błąd wyskoczył kiedy skasowałem wszystkie statusy z zakładki ZAMÓWIENIA --> STATUSY

Spowodowało to, że nikt nie mógł nic kupić w sklepie bo wyskakiwał błąd w punkcie 5 (płatności)

NAPRAWA:

Zainstalowałem skrypt na serwerze lokalnym i zgrałem z phpmyadmin tabele bazy o nazwach 

ps_order_state

ps_order_state_lang

I wgrałem do siebie na serwer.

Wszystko działa ok.

Napisałem to bo może ktoś też ma taki problem a nie wie jak go rozwiązać.