karolbin1 Posted September 30, 2013 Share Posted September 30, 2013 witam chcę zoptymalizować mój sklep po wyszukiwarki. Zaczynam od h1, h2 itd gdzie mogę te nagłówki zmiwnić?Co więcej proponujecie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 30, 2013 Share Posted September 30, 2013 nie wiem dokładnie co chcesz zmienić, nagłówki są wszędzie. na każdej ze stron masz jakiś. w tym przypadku, jeżeli chcesz je w jakiś sposób zmienić (w jaki? nic nie wiemy) to po prostu zmieniasz je w plikach szablonu, tj. "themes/TWOJ_SZABLON/" Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolbin1 Posted September 30, 2013 Author Share Posted September 30, 2013 chcę dodać słowa kluczowe do nagłówków, aby sklep się lepiej pozycjonował tylko nie wiem w których plikach w szablonie muszę to zrobić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 30, 2013 Share Posted September 30, 2013 tak jak wspomniałem wszystko zależy od tego jakie strony chcesz edytować. np. strona główna składa się z poszczególnych modułów, w związku z tym musisz edytowac pliki .tpl modułów które masz na stronie głównej (np. homefeatured). Jeżeli to co chcesz zmienić nie jest modułem na głównej - sprawdź pliki header.tpl / footer.tpl zlokalizowane są one w katalogu z template jeżeli chodzi o strone produktu - product.tpl jeżeli strone kategori - category.tpl wszystko zależy od miejsc, które chcesz zmienić Link to comment Share on other sites More sharing options...
PMaster Posted September 30, 2013 Share Posted September 30, 2013 H1 tworzy Ci się automatycznie z nazwy produktu, a H2 to nie wiem czy warto sobie zawracać "gitarę", bo chyba przeglądarki nie biorą go już pod uwagę , A jeśli już koniecznie musisz to w edytorze podczas wpisywania produktu zaznacz wymagany tekst i: Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 30, 2013 Share Posted September 30, 2013 wyszukiwarki cały czas zwracają uwagę na nagłówki <h> w sumie to nie pomyślałem o tym edytorze, może rzeczywiście zamiast bawić się w edycje plików tpl warto zastosować powyższe rozwiązanie tylko pytanie, co z oryginalnymi tagami, tj. tymi zdefiniowanymi w plikach .tpl ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PMaster Posted September 30, 2013 Share Posted September 30, 2013 Według mnie , najważniejsze aby był H1. H2 - może być ich kilka, czytałem gdzieś, że najlepiej 2 - 3 (z innych źródeł - że H2 to już nie dziś ) ale nie wiem dokładnie bo w ogóle nie zwracam na nie uwagi, poza H1 oczywiście bo on na pewno jest brany pod uwagę. A o reszcie H.... to już chyba nie warto się rozpisywać... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts