mintpanda Posted September 30, 2013 Share Posted September 30, 2013 w Prestashop 1.5.4.1 próbuję dodać zdjęcie do produktu, ale skrypt w ogóle nie reaguje po wybraniu zdjęcia z dysku. W konsoli nic nie widać. Jak to naprawić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 30, 2013 Share Posted September 30, 2013 co oznacza, że skrypt nie reaguje? masz możliwość kliknięcia w button do załadowania wybranych zdjęć? czy strona się "przeładowuje" ? jakiś błąd się wyświetla? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mintpanda Posted September 30, 2013 Author Share Posted September 30, 2013 no właśnie chodzi o to, że nie ma zupełnie żadnej reakcji. żadnego progress baru, żadnego błędu. klikam w DODAJ ZDJĘCIE, wybieram z dysku, zatwierdzam i nic się nie dzieje Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 30, 2013 Share Posted September 30, 2013 mówisz, że masz konsole przeglądarki pustą. masz włączone "all" tutaj: dodatkowo w zakładce "network" masz jakieś "czerwone" wywołania (np. 404) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyszek Posted October 6, 2013 Share Posted October 6, 2013 Do tego bym sprawdził inna przeglądarkę, ew inny komputer. Kiedyś miałem podobnie ale nie z prestą że na jednej stronie nie chciało dodawanie zdjęć działać i okazało się ze to wina przeglądarki. Wystarczyło re-install zrobić przeglądarki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted October 6, 2013 Share Posted October 6, 2013 Myślę że reinstalacja przeglądarki to ostateczność Warto sprawdzić konsole przeglądarki w poszukiwaniu błędów tak jak napisał Vekia, często jest tak że jakieś pliki odpowiedzialne za mechanizmy w panelu administracyjnym nie dogrywają się w 100% na serwer i to rodzi wiele problemów z takimi właśnie rzeczami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted October 7, 2013 Share Posted October 7, 2013 tak jeszcze dodam, że zauważyłem wiele razy, że jak ktoś zgrywa sklep za pomocą filezilla, to często pliki są niepełne, wyglada na to, że ten klient ftp ma niekiedy problemy z tym o czym mówił Krystian, warto to również sprawdzić, porównać wielkości plików na serwerze z tymi na localu Link to comment Share on other sites More sharing options...
pokerkolobrzeg Posted October 30, 2013 Share Posted October 30, 2013 Witam, Mam podobne błędy pokaże screena na czym mój błąd polega. Dodaje zdjęcie do kategorii http://zapodaj.net/2ba5f91fcf688.jpg.html Gdy próbuje to zapisać robi się tak: http://zapodaj.net/b6ef84822eacd.jpg.htmlNa stronie dalej widnieje bez zdjeciao tak:http://zapodaj.net/bdba889d379a2.jpg.html Proszę o pomoc Pozdrawiam Sebastian Link to comment Share on other sites More sharing options...
Herdunio Posted November 25, 2013 Share Posted November 25, 2013 Witam, mam to samo w Chromie a w IE działa bez problemu - coś Google spartoliło, to nie jedyna "strona" gdzie Chrom nie chce działać poprawnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts