Jump to content
  • 0

Gdzie znaleźć id_tag?

wzr1one

Question

16 answers to this question

Recommended Posts

• 0

dzięki, zauważyłem już :) zauważyłem również, ze w phpmyadminie w wyszukiwarce po lewej stronie, nie ważne ile jest wyświetlanych po wyszukaniu, trzeba też zwrócić uwagę czy na "drugiej stronie" tego nie ma - np po wpisaniu "tag" w wyszukiwarce, na 1 stronie nie było, a na drugiej stronie było ;) dzięki za pomoc!

EDIT - 

drugie pytanie - da rade to jakoś z automatu wygenerować? Bo blok tagów mi wyświetla dziwne rzeczy... Da rade aby blok tagów wyświetlał te rzeczy, które sa w meta_keywords? 

Edited by wzr1one (see edit history)

• 0

Jeżeli wszystkie funkcjonalności mają być zachowane (tj wyszukiwanie po tagu) to w tym przypadku trzeba by było meta tagi zaimportować do produktów jako zwykłe tagi.

można również objeść to, nie bawić się w importowanie i w bloku z tagami po prostu wyświetlić {$meta_keywords}

• 0

No właśnie też o tym myślałem - blocktags.tpl ? W którym miejscu to zmienić? 

zrobiłem na dziko :D

Chyba powinno się coś wyswietlać co ?

<!-- Block tags module -->
<div id="tags_block_left" class="block tags_block">
<h4 class="title_block">{l s='Tags' mod='blocktags'}</h4>
<p class="block_content">
{if $tags}
{foreach from=$tags item=tag name=myLoop}
<a href="{$link->getPageLink('search', true, NULL, "tag={$meta_keywords|escape:html:'UTF-8'}" title="{l s='More about' mod='blocktags'} {$meta_keywords|escape:html:'UTF-8'}" class="{$meta_keywords|escape:html:'UTF-8'}">{$meta_keywords|escape:html:'UTF-8'}</a>
{/foreach}
{else}
{l s='No tags have been specified yet.' mod='blocktags'}
{/if}
</p>
</div>
<!-- /Block tags module -->

oryginał

{if $tags}
{foreach from=$tags item=tag name=myLoop}
<a href="{$link->getPageLink('search', true, NULL, "tag={$tag.name|urlencode}")}" title="{l s='More about' mod='blocktags'} {$tag.name|escape:html:'UTF-8'}" class="{$tag.class} {if $smarty.foreach.myLoop.last}last_item{elseif $smarty.foreach.myLoop.first}first_item{else}item{/if}">{$tag.name|escape:html:'UTF-8'}</a>
{/foreach}
{else}
{l s='No tags have been specified yet.' mod='blocktags'}
{/if}
</p>
</div>

• 0

pytanie, którą metodę wybierasz ;) 

jeżeli pierwszą, to do tego trzeba stworzyć osobny skrypt który przerobi meta keywords (funkcją explode) i doda do konkretnych produktów za pomocą mysql'a.

jeżeli drugi - wystarczy explode na meta tagach w blocktags.php i przekazanie tablicy do smarty.

w pliku .tpl nastepnie dodajemy foreach na tablicy i wyświetlenie poszczególnych jej elementów

• 0

link do tagów które nie są w bazie nie będzie działał. 

Jeżeli wszystkie funkcjonalności mają być zachowane (tj wyszukiwanie po tagu) to w tym przypadku trzeba by było meta tagi zaimportować do produktów jako zwykłe tagi.

kod:

{assign var=zmienna value=","|explode:$meta_keywords}
{if $zmienna}
{foreach from=$zmienna item=tag name=myLoop}
<a href="{$link->getPageLink('search', true, NULL, "tag={$tag|urlencode}")}" title="{l s='More about' mod='blocktags'} {$tag|escape:html:'UTF-8'}" class="{$tag.class} {if $smarty.foreach.myLoop.last}last_item{elseif $smarty.foreach.myLoop.first}first_item{else}item{/if}">{$tag|escape:html:'UTF-8'}</a>
{/foreach}
{/if}

• 0

Skopiowałem na żywca (chyba, że powinienem zrobić coś innego?) do blocktags -> wygląda to teraz tak

Czy to tak powinno wyglądać? czy inaczej powinienem zrobić?

Bo teraz nie działa niestety... ;(

{assign var=zmienna value=","|explode:$meta_keywords}
{if $zmienna}
{foreach from=$zmienna item=tag name=myLoop}
<a href="{$link->getPageLink('search', true, NULL, "tag={$tag|urlencode}")}" title="{l s='More about' mod='blocktags'} {$tag|escape:html:'UTF-8'}" class="{$tag.class} {if $smarty.foreach.myLoop.last}last_item{elseif $smarty.foreach.myLoop.first}first_item{else}item{/if}">{$tag|escape:html:'UTF-8'}</a>
{/foreach}
{/if}
</p>
</div>

• 0

to co chciałeś osiągnać, to blok tagów który pochodził będzie z meta keywords dla danej strony, to teraz trzeba te słowa kluczowe ustawić ;) w back office, np. tworząc kategorię - jest opcja na zdefiniowanie słów kluczowych

to samo dla innych stron, np. strony głównej - tylko że tym razem w zakładce preferences > seo & urls :)

• 0

no to zaczyna się problem ;)

możesz w pliku blocktags.tpl umieścić zwykłe {$meta_keywords}

zobaczymy czy ta zmienna wogóle jest zdefiniowana dla tego bloku.

dodatkowo, zastanawiające jest to, że masz pustą przestrzeń

wszak elementy takie jak

są poza pętlą foreach i to powinno zostać wyświetlone

tak jeszcze dla pewności, blocktags.tpl - masz go w katalogu z szablonem? (themes/SZABLON/modules/blocktags/) ?

• 0

tak jeszcze dla pewności, blocktags.tpl - masz go w katalogu z szablonem? (themes/SZABLON/modules/blocktags/) ?

Tak - już tak, mimo wszystko nie chcę wyjść - wcześniej w themes/leo_bike/modules/blocktags miałem sam folder translations/pl.php -> nie zmieniałem nic, bo byłem pewien że to tak powinno być. Skopiowalem zawartość tego z public_html/modules do tego co wyżej (myśle że nie powinno byc problemu) 

Nie wyświetla po napisaniu za znacznikami quote ;D 

Nie mogę tego nawet u siebie znaleźć

Dodam jeszcze co wykonałem -> wcześniej w każdej kategorii wyswietlało mi się to samo na każdej stronie, usunąłem z kategorii, dalej w kategoriach się wyświetlały, usunąłem z produktów - w końcu się usunęło, ale tez nie do końca ;o  - mimo że w bazie danych miałem NULL  wyświetlało się dalej.

Dziwna sprawa się podziała, bo po czasie samo zniknęło ( chyba po zastąpieniu nowymi w produktach ) zapytaniem, kopiowanym z excela ( milion rzeczy do wpisania to i w excelu się nauczylem posługiwać ) -> ctrl+c ctrl+v w "sql" i wykonało skrypt, i wyglada to na stronie takjak wygląda ( meta_keywords)

dodatkowo, zastanawiające jest to, że masz pustą przestrzeń

wszak elementy takie jak

są poza pętlą foreach i to powinno zostać wyświetlone