funky12 Posted September 28, 2013 Share Posted September 28, 2013 (edited) witam, chciałbym przetłumaczyć menu i podmenu (submenu) w panelu administratora, które obecnie wygląda tak: W zakładce Localization -> Tłumaczenia mam następujące możliwości tłumaczeń: Chcę to przetłumaczyć na język polski, jednak nigdzie nie widzę takich pól do zmiany. Orientujecie się, w którym pliku można to edytować? Edited September 28, 2013 by funky12 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted September 28, 2013 Share Posted September 28, 2013 menu w back office tłumaczy się nieco inaczej otwierasz zakładkę: Administracja > menu następnie klikasz na ikonę edycji dla elementu który chcesz wyedytować... i tłumaczysz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 funky12 Posted September 28, 2013 Author Share Posted September 28, 2013 dziękuję! w podanej wyżej lokalizacji można ładnie zmienić nazwy - po zmianach moje menu wygląda tak: Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted September 28, 2013 Share Posted September 28, 2013 Powiem Ci, że z początku dziwiłem się co chcesz tam tłumaczyć, działam głównie w wersji anglojęzycznej, teraz z ciekawości przełączyłem język w back office na angielski i aż się przeraziłem. Menu, najwazniejsza część sklepu nie jest w pełni przetłumaczona na język polski :| Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 funky12 Posted September 28, 2013 Author Share Posted September 28, 2013 w takim razie, gdzie można przekazać tą uwagę? fajnie byłoby w przyszłych wersjach softu uniknąć tego typu luk i je od razu naprawiać. orientujecie się kto jest szefem wszystkich szefów jeśli chodzi o upgrade? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted September 28, 2013 Share Posted September 28, 2013 Presta jest projektem opensource. Można powiedzieć, że to społeczność tworzy to oprogramowanie. Swoje zmiany możesz zaproponować na githubie prestashop https://github.com/PrestaShop Oczywiście są ludzie którzy to nadzorują, wprowadzają zmiany, i generalnie kierują tym wszystkim. Szefem wszystkich szefów jest Bruno Leveque, dyrektor generalny to Banjamin Teszner. Jak w kazdej dużej firmie, od zmian mają ludzi, więc wskazanie konkretnej osoby wcale nie jest takie proste. Mają dział developerów, i to jest ich zadanie, większość z nich można znaleźć na githubie. Jeżeli chodzi o tłumaczenia - to tu jest to dość obszernie wytłumaczone: http://www.prestashop.com/forums/topic/255662-polskie-tlumaczenie/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 karolwild Posted September 29, 2013 Share Posted September 29, 2013 (edited) Aby podziękować osobom które tłumaczą sklep ioddać im honor co do niepełnego tłumaczenia sklepuWystarczy wgrać polską paczkę ze strony prestashop.A dodatkowe tłumaczenie menu nie będzie potrzebne. W wersji 1.5.5.0 Edited September 29, 2013 by karolwild (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 funky12 Posted September 30, 2013 Author Share Posted September 30, 2013 @vekia - dzięki, zapoznałem się z tematem i wiem jak działać na przyszłość. @karolwild - osoby, które tłumaczyły odwaliły kawał dobrej roboty za co chylę czoła - różnica tłumaczenia między 1.5.4.1 a 1.5.5.0 chociażby jeśli chodzi o BackOffice jest nieporównywalna. Postawiłem testowy sklep na wersji 1.5.5.0, wgrałem polskie tłumaczenia i jest z nimi o niebo lepiej niż w wersji 1.5.4.1, którą używam obecnie. Czy mogą wystąpić jakieś problemy jeśli do wersji 1.5.4.1 wgram paczkę językową dedykowaną dla 1.5.5.0? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted September 30, 2013 Share Posted September 30, 2013 lada moment wychodzi 1.5.6 możę warto się wstrzymać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
funky12
witam,
chciałbym przetłumaczyć menu i podmenu (submenu) w panelu administratora, które obecnie wygląda tak:
W zakładce Localization -> Tłumaczenia mam następujące możliwości tłumaczeń:
Chcę to przetłumaczyć na język polski, jednak nigdzie nie widzę takich pól do zmiany.
Orientujecie się, w którym pliku można to edytować?
Edited by funky12 (see edit history)Link to comment
8 answers to this question
Recommended Posts