Jump to content
  • 0

Dodatkowe pole przy zamówieniu

tyszek

Question

Witam,

Chciałem dodać dodatkowe pole przy zamówieniu w punkcie gdzie wybiera się dostawcę i niestety nie znalazłem tutoriala jak to zrobić ani żadnego modułu.

Wymyśliłem kilka wersji jakie by mogły być wdrożone:

1. Przeniesienie pola o dodatkowym komentarzu odnośnie zamówienia na zakładkę dostawy.

2. dodanie nowego pola w karcie dostawy.

3. Dodanie listy wyboru w zakładce dostawy.

Tutaj grubsza akcja bo wartości jakie miałyby być wybierane dobrze jak by były pobierane z pliku TXT z serwera. Wersja rozszerzona pobierana lista z pliku XML lub CSV.

A wszystko po to aby klient mógł wpisać / wybrac paczkomat do którego chciałby dostać paczkę.

Wiem że są gotowe moduły ale ich funkcjonalność kompletnie mi nie jest potrzebna w tym momencie.

Ponieważ pozwalają one zamawiać paczkomat wybierać rozmiar, ubezpieczenie itp itd.

Ja co prawda mam umowę z paczkomatami ale korzystając z brokera mam tańsze paczki więc te wszystkie funkcje nie są mi potrzebne.

Ktoś może wie jak to rozwiązać??
Z góry dzięki za pomoc.

PS. Próbowałem przenieść okno z wiadomością odnośnie zamówienia ale samo przeniesienie kodu nie działa (byłby za prosto:P)

PS2. Próbowałem przerabiać moduł [Faktura/paragon] aby zamiast radiobox`a był text albo textarea ale niestety poległem ;/

0 answers to this question

Recommended Posts

There have been no answers to this question yet