Falco91 Posted September 26, 2013 Share Posted September 26, 2013 Dzień dobry, chcę zmienić przycisk Do koszyka na stronie produktu oraz na stronie głównej. Usunąłem wszystkie moduły z folderu głównego na serwerze oraz moduły z szablonu, żeby sprawdzić który folder jest odpowiedzialny za przycisk "Do koszyka" na stronie produktu, a później go zmienić przypisując mu inny styl, jednak nie udało mi się go zlokalizować. Próbowałem ze stylami css layouts.css, jednak zmiana powoduje zmianę wszystkich przycisków nie tylko tego konkretnego co jest na stronie. Trochę zamieszałem, ale mam nadzieje, że będzie wiadomo o co chodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 26, 2013 Share Posted September 26, 2013 przycisk dodaj do koszyka nie jest częścią modułu, jest to integralna część prestashop, aby go wyedytować należałoby zmienić pliki szablonu odpowiedzialne za jego wyświetlanie, tj. product.tpl oraz product-list.tpl co zmienić? najłatwiej będzie mu nadać własną klasę (lub id=) - wtedy w stylach css będziemy mogli zadecydować wyłącznie o wyglądzie nowej klasy / nowego id Link to comment Share on other sites More sharing options...
Falco91 Posted September 27, 2013 Author Share Posted September 27, 2013 O tych plików szukałem. Dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 27, 2013 Share Posted September 27, 2013 warto też dodać, żę czasami te buttony "dodaj do koszyka" znajdują się w modułach, wówczas trzeba edytować pliki .tpl danego modułu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Falco91 Posted September 27, 2013 Author Share Posted September 27, 2013 (edited) Tak wyedytowałem, że popsułem dodawanie do koszyków... jak doda się jakiś produkt do koszyka to po przejściu na inną stronę, produkt jest usuwany z koszyka. Wykluczyłem zmianę w modułach, zrobiłem kopie plików z modułami z serwera i zastąpiłem je podstawowymi/oryginalnymi z instalacji prestashop i szablonu, jednak to nie pomogło. Raz przez przypadek usunąłem jakiś moduł z rozmieszczenia z pola : After saving the configuration in AdminMeta - 0 Moduł [This hook is displayed after saving the configuration in AdminMeta] (Nazwa techniczna:actionAdminMetaSave) , tylko nie wiem co to był za moduł, możliwe, żeby to było tego powodem ? Wgrałem jeszcze moduł Clean URLs, pobrałem moduł z : http://www.prestashop.com/forums/topic/204935-override-friendly-urls-without-id-number-for-v15/ wgrałem tylko cleanurls_v0.4.2 bez removeURLid1.5 możliwe żeby to było przez to ? Edited September 27, 2013 by Falco91 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts