Jump to content
  • 0

PayU się nie wyświetla / błędy HTML

Emhyrus

Question

Witam serdecznie społeczność Prestashop :). Jestem dosyć nowy, jeśli chodzi o tego CMSa i napotkałem dziś 2 istotne problemy:

1. Zainstalowałem najnowszą wersję modułu PayU na Preście 1.4.4.1 i wszystko gra, sandbox skonfigurowany, wszelkie dane przeklejone, w stopce strony pojawia się reklama PayU, nie ma niestety możliwości wybrania tej opcji zapłaty. Po prostu button się nie pokazuje, nadal mam tylko możliwość zapłaty przez przelew. Czy jest to moja wina, gdzieś w configu popełniłem błąd, czy to może wina jakiejś niespójności wersji?

2. Przepuściłem stronkę przez w3 validatora i wyrzuciło mi trochę błędów. Mimo, że już trochę siedzę w webmasterce (samouk), to czasem nasuwają mi się takie głupie pytania - mianowicie w jakim pliku są te wszystkie błędy w liniach, które podaje validator? 

Dzięki z góry za odpowiedzi i sorry, jeśli pytania wydadzą się wam głupie ;)

Miłego dnia.

9 answers to this question

Recommended Posts

• 0

1) moduł ship2Pay powinien pomóc, gdzieś tu na forum był link, a jak nie forum, to goole sobie z tym poradzi

2) nie ma jednego pliku, prestashop jest złożona z kilkuset pojedynczych plików np. w templatce: themes/YOUR_THEME/ albo w poszczególnych modułach. generalnie chodzi o pliki .tpl

nadmierne zwracanie uwagie na w3  to moim zdaniem błąd, dziś jest tyle pluginów, skryptów które nijak mają się dostandardów

moim zdaniem doprowadzenie do 0 błędów jest niemożliwe, mało tego - to zawracanie sobie głowy pierdołami ;) lepiej ten czas poświęcić na zdobywanie klientów niż walkę z validatorem ;)

• Like 1

• 0

1. Dzięki, sprawdzę, dam znać jak sobie poradziłem.

2. Wiem, wiem, po prostu optymalizacyjnie chciałem troszkę podziałać, popisać w kodzie, a nie przeklikiwać się przez kolejne konfiguratory.

Jeśli mogę zadać jeszcze jedno pytanie - to gdzie i jak mogę modyfikować treść maila New Order? Bo chyba defaultowo nie przekazuje on telefonu klienta, chciałbym, żeby się pojawił.

No i oczywiście dzięki Vekia :)

• 0

Okej, rozwiązałem to. Jeśli ktoś chciałby dorzucić w starszej preście (bo wywnioskowałem, że w nowej już jest) nr telefonu komórkowego w mailalercie z nowego zamówienia to trzeba edytować plik modules/mailalerts/mailalerts.php :

dodać linię:

'{delivery_phone_mobile}' => $delivery->phone_mobile,

przed linią

'{delivery_phone}' => $delivery->phone,

Oraz dodać

'{invoice_phone_mobile}' => $invoice->phone_mobile,

Przed

'{invoice_phone}' => $invoice->phone,

I w takim momencie możemy wrzucić w templatce maila {delivery_phone_mobile}

Z Ship2Pay był faktycznie drobny problem, przeinstalowanie modułu dało rezultat, jednak payment.php zwraca fatal error, nie wiem, czy mogę tutaj was zapytać, czy czekać na pomoc na GitHubie.

• 0

Udało mi się sobie z tym poradzić, po 4(!) reinstallu pluginu w końcu zaskoczyło. Jednak gdy uda się przejść przez proces zapłaty (sandbox) i klikam poprawną autoryzację, a następnie chcę pominąć rejestrację, wyskakuje mi:

(Address -> lastname is empty)

W adresie:

/modules/payu/payment_succcess.php?order=590

Myślę, że jest to wina tej linijki:

if(Tools::getValue('error'))
{
    Tools::redirectLink($payu->getModuleAddress(true, true) . 'payment_error.php?'.http_build_query($values, '', '&'));
    exit;
}

Tylko nie mam pojęcia, co z tym zrobić, nie chcę nic napsuć...