Jump to content

İletişim formu düzgün çalışmıyor

sadettinz

Recommended Posts

Merhaba Arkadaşlar,

Forumda hakkında en çok soru(n) olan konudan ben de müzdaribim : e-mail gönderimi. Açılan tüm konuları okudum ancak kendiminkine benzer bir soruna rastlamadım.

Sorunum iletişim formundan girilen mesajların ilgili yerlere e-mail ile gönderilmemesi. Host firması olarak Natro kullanıyorum, bu da mail gönderim yöntemi olarak SMTP kullanmamı gerektiriyor. Ayarlarını yaptığım SMTP hesabı test mesajını sorunsuz gönderiyor.

Yönetim panelinden customers>contacts bölümüne ilgili e-mail adreslerini girdim, mail alerts modülünü kurup konfigüre ettim ama nafile, iletişim formu mail olarak gönderilmiyor. Konfigürasyon tablosunda tüm parametreler düzgün görünüyor. Presta 1.5.5.0 ve default tema kullanıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Edited by sadettinz (see edit history)

İletişim formu için aşağıdaki yolu izlemelisiniz...

Müşteriler > Mağaza Personeli

Buradaki personele hangi mail adresini yazarsanız o mail adresine bilgiler gelir...

Yönetim panelini ingilizce kullanıyorum, yukarıda bahsettiğim customers > contacts kısmı sanıyorum sizin belirttiğiniz ile aynı yer. Burada ilgili mail adreslerini yazıp güncellemiştim ancak değişiklik yok. Mailler yine gelmiyor.

Site adresi vermemişim : www.zinisan.com.tr

Aslında online mağaza olarak değil de, firma resmi web sitesi olarak tasarlandığı için katalog modda çalışıyor. Bu durumda da sipariş, müşteri mailleri vs. devre dışı. İletişim formuna yazdığım deneme mailleri yönetim panelinde görüntüleniyor. Mesajı şu çalışana ilet dersem mail de gönderiliyor. Formun ingilizcesi ve türkçesinde bahsettiğimiz yerler birbirinin aynı olduğundan bahsettiğiniz uygulama zaten yapılmış durumda. Sanki iletişim formu girdiğim mail adreslerini görmüyormuş gibi.

bu sorunun hosting problemi ile alaksı yok.

eğer smtp sunucunuzda bir problem olsaydı hiçbir mail gelmedi.

büyük ihtimalle mails/tr klasöründe ilgili dosya eksik. deneme olarak mails/tr klasörünü yedekleyin. ve /tr klasörünün içine /en klasörünü atın ve deneyin.

sonucu burada paylaşırsanız , başka problem ararız.

iyi çalışmalar...

Merhaba,

Son derece mantıklı gelmişti tr ve en klasörleri arasında fark olabileceği ama sonuç malesef değişmedi. Hem ana dizindeki mails klasöründe hemde themes klasöründeki mail klasöründe aynı şeyi yaptım ama netice alamadım. İletişim formunun bağlı olduğu php dosyasında bir hata olma olasılığını düşünüyorum, ama sıfır kurulum üzerinden giden bir sitede ne hata olabilir ki?

Gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederim. Dediğiniz gibi dosyaları sıra ile denedim. İlkinde iletişim formunun kutuları birbirine geçti, mesaj da gönderemez duruma geldi. İkincisinde ise orjinal dosya ile aynı neticeyi aldım. Yani yine panelden takip etmek gerekecek gelen gideni. 

Hostinger'den ücretsiz host alanı alıp birde orada deneyeyim diyorum. Siteyi beraber kurduğumuz, presta forum üyesi bir arkadaşım ihs hosting üzerinde presta 1.5.4 kullanıyor ve sorunsuz mail alıp gönderebiliyor. Eğer denemelerde hostingi kusurlu bulursam siteyi ihs'e taşımayı düşünüyorum.

** Deneme yaptım **

Kendi adıma kayıtl olan seramikelyaf.com alanadına hostinger üzerinden ücretsiz host açıp aktifleştirdim. Presta 1.5.5 kurulu sistemde mail ayarını phpMail'de bıraktım. Sorunsuz çalışıyor. Ya Prestanın smtp ile ilgili bir sıkıntısı var veya mecvut hosting firmasının yapılandırması bir tuhaf. Sonuçta natroda hosting hizmetim bittikten sonra phpmail servisi veren ihs'ye geçmeye karar verdim. O zamana kadar panelden kontrol edeceğim. 

Yeni presta kuracaklara da buradan not : Sitenizi gerçekten linux/unix çalıştıran, adam gibi cpanel sunan, phpmail desteği veren sunucularda barındırın, saçınızı yolmayın. 5-10 doların hesabını yapmayın, zamanınıza yazık.

prestashop'tam uyumlu paket şahsım tarafından satılmaktadır,,,30 gün deneme imkanı sunuyorum...aynı paket içinde 45 prestashop sistem çalışmaktadır...

Web hosting paketlerinize baktım, standart paket orta ölçekte iş yapmak isteyen bir firma için yeterli görünüyor. Lakin e-ticaret desteği yok demişsiniz, verdiğiniz özelliklere göre presta ve benzeri cms sistemlerin uçması gerekiyor. 

Diğer taraftan e-ticaret hosting planınız, içinde ssl sertifikası da dahil olmak üzere uygun fiyatlı. Satış platformu projesini hayata geçirdiğim zaman düşünebilirim. Sadece 1 web domain kısıtlaması ise bir problem, natro gibi 2 adet verseniz de rakiplerinize göre avantaj sağlasanız güzel olur.

Anladığım kadarı ile siz yanlış yere baktınız....farklı konulardan bahsediyoruz....bir e-ticaret sitesinde bir adet domain adı olur...2 tane vermenin anlamı yoktur...alt alan adı sınırsızdır...e-ticaret hosting paketi dışındakiler sizin zaten işinize yaramaz, biz bu hesaplara e-ticaret kurdurmuyoruz...güvenlik açısından uygun olmuyor...

Merhaba,

Son derece mantıklı gelmişti tr ve en klasörleri arasında fark olabileceği ama sonuç malesef değişmedi. Hem ana dizindeki mails klasöründe hemde themes klasöründeki mail klasöründe aynı şeyi yaptım ama netice alamadım. İletişim formunun bağlı olduğu php dosyasında bir hata olma olasılığını düşünüyorum, ama sıfır kurulum üzerinden giden bir sitede ne hata olabilir ki?

sadettin bey merhaba;

profilimde skype adresim var benimle iletişime geçebilirseniz , sitenizi bir incelemek isterim.

sorunun kaynağını bulabilirsem burada paylaşırım.

iyi akşamlar...