fenmar Posted September 25, 2013 Share Posted September 25, 2013 Witam! MySQL v 5.6 PHP 5.4 Pierwszy raz mam taki błąd na nowej istalacji... Można prosić o dokladne ustawiania bazdy danych i PHP. Moje to 5.4 itd. wyskakuje mi okropny błąd. Poza tym przy imporcie jakby nie zrobił miniaturek... Zdjęcia w backpanelu są a na stronie nie ma... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted September 25, 2013 Share Posted September 25, 2013 włączone masz przyjazne url'e ? wygenerowanie na nowo urli powinno pomóc w tej kwestii, zaloguj się na ftp i po prostu usuń plik .htaccess (nie zapomnij zrobić backupu tego pliku) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 fenmar Posted September 25, 2013 Author Share Posted September 25, 2013 (edited) wlasnie mam przyjazdne url'e... Jejku na starej instalacji bylo napisane jak ma byc ustawione php zeby wsio smigalo dobrze... Czyli mam usunac .httacces i czekać chwilę az sie pogeneruje samo?Przyjazdne urle mialem od początku zalaczone odkad ustawialem kategorie (350 notabene)Sprawdziłem... mod_rewrite tego to nawet nie mam w php.ini. Po chwili dalej jest to samo.. dalej to samo wyskakuje. nie ma obrazków na głównej i potem error 404 Edited September 25, 2013 by fenmar (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted September 25, 2013 Share Posted September 25, 2013 szczerze mówiąc to nie jest błąd php tylko kwestia konfiguracji sklepu, gdyby był błąd php to by nic nie było widać (internal server errror 500) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 fenmar Posted September 25, 2013 Author Share Posted September 25, 2013 (edited) O NIEEEE!!!! Wszystko wina tego, że na początku jak zacząłem tworzyć kategorie to nie odhaczyłem (miałęm wyłączone) przyjazne URLe . Dopiero przy piątej kategorii to odhaczyłem, ale skrypt już tak zaczął. Jak odhaczę (Odznaczę-wyłączę) przyjazne url'e to znowu wszystko gra i śmiga... Czy to znaczy że bede musiał od nowa tworzyć te kategorie? Ten cały eksport kategorii i potem import tak jak to było nie działa jak powinno. Czy da sie np. eksportować bazę danych do nowo zainstalowanego sklepu tak zeby wszystko bylo jak powinno? Edited September 25, 2013 by fenmar (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted September 26, 2013 Share Posted September 26, 2013 przyjazne url'e można w dowolnym momencie wyłączać / włączać sklep powininen automatycznie się "przestawić" na nowy tryb działania, czasami trzeba mu pomóc regenerując plik .htaccess (wspomniałem o tym 2 posty wyżej) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 felgi Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 witam, mam ten sam problem po ustawieniu przyjaznych url z wtyczką usuwającą "id" z linków. część linków mi teraz nie działa typu producenci, czy przejście na krtę produktu po urzyciu wyszukiwarki. błąd jaki mi sie wyświetla to: Strict Standards: Declaration of Link::getCategoryLink() should be compatible with LinkCore::getCategoryLink($category, $alias = NULL, $id_lang = NULL, $selected_filters = NULL, $id_shop = NULL, $relative_protocol = false) in /home/virtualki/148604/public_html/override/classes/Link.php on line 116 jak to ugryźć? co trzeba poprawić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
fenmar
Witam!
MySQL v 5.6 PHP 5.4
Pierwszy raz mam taki błąd na nowej istalacji... Można prosić o dokladne ustawiania bazdy danych i PHP. Moje to 5.4 itd. wyskakuje mi okropny błąd. Poza tym przy imporcie jakby nie zrobił miniaturek... Zdjęcia w backpanelu są a na stronie nie ma...
6 answers to this question
Recommended Posts