Jump to content
  • 0

zmiana liczby wyświetlanych produktów na stronę

funky12

Question

witam,

obecnie używam wersji 1.5.4.1 - chciałbym zmienić liczbę wyświetlanych produktów na stronę. Obecnie jest tak, że wyświetlają się 24 produkty - co ustawiłem sam w adminie: Preferences -> Produkty -> Stronicowanie. Klient może zmienić widok na 10, 20 lub 50 produktów na stronę.

959069dfa9d6aaa3.jpg

Pytanie brzmi:

w którym pliku mogę zmienić ilość wyświetlanych produktów na inną?

pozdro :)

14 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Mogę się dopisać mam problem - podobny ale od strony Office. Jest możliwość żeby sam sobie klient na stronie wyświetlał ilość produktów ?? np. 10,20,30,50 i do tego są przewijane strony.Jest taka opcja ? Bo jak narazie jest tylko samo sortowanie wyników :) Coś takiego.

przedmiotowstrona.JPG

Edited by mroczus87 (see edit history)

• 0

ta funkcja jest dostępna w standardowej instalacji prestashop, z standardowym szablonem.

wychodzi na to, żę szablon z którego korzystasz nie posiada tej funkcji.

chodzi o plik: nbr-product-page.tpl

jest tam taki kod:

<select name="n" id="nb_item{if isset($paginationId)}_{$paginationId}{/if}" class="js-nb_item" onchange="this.form.submit();">
				{assign var="lastnValue" value="0"}
				{foreach from=$nArray item=nValue}
					{if $lastnValue <= $nb_products}
						<option value="{$nValue|escape:'htmlall':'UTF-8'}" {if $n == $nValue}selected="selected"{/if}>{$nValue|escape:'htmlall':'UTF-8'}</option>
					{/if}
					{assign var="lastnValue" value=$nValue}
				{/foreach}
				</select>

aby on się wyświetlił, musi być spełniony warunek: {if $nb_products > $products_per_page}

czyli liczba produktów wyświetlanych w kategorii musi być większa od wartości definiującej maksymalną liczbę produktów per strona, parametr ten ustawiasz w back office preferences > products

to miałem na mysli ;) produktów w sklepie może być i milion, ale jak kategoria nie ma wystarczającej liczby produktów do pokazania, to ten feature się nie pokaże

• 0

classes/controller/FrontController.php

standardowo jest tam kod:

$nArray = (int)Configuration::get('PS_PRODUCTS_PER_PAGE') != 10 ? array((int)Configuration::get('PS_PRODUCTS_PER_PAGE'), 10, 20, 50) : array(10, 20, 50);

wystarczy podmienić wartości :)

U mnie Problem chyba rozwiazany: wyczyscilem dane przegladarki... sorki za zamieszanie.

Hej:)

mam wersje 1.6 i nie widze tego kodu :/

Zalezy mi na tym bo dzieje sie cos dziwnego:

czasem przy wyszukiwaniu znikaja mi produkty.

tak jak tutaj:

http://malutcy.com/search?controller=search&orderby=position&orderway=desc&search_query=miki&submit_search=

pojawia sie informacja "znaleziono 19 rezultatów", ale widac tylko 12 i nie mozna przeskoczyc do drugiej strony,

co dziwne, szukajac innego przedmiotu, wszystko jest ok:

http://malutcy.com/search?controller=search&orderby=position&orderway=desc&search_query=minnie&submit_search=

Czy masz moze jakis pomysl na to?

z gory dziekuje :)

U mnie Problem chyba rozwiazany: wyczyscilem dane przegladarki... sorki za zamieszanie.
Edited by [email protected] (see edit history)

• 0

tam masz taki kod:

$default_products_per_page = max(1, (int)Configuration::get('PS_PRODUCTS_PER_PAGE'));
		$nArray = array($default_products_per_page, $default_products_per_page * 2, $default_products_per_page * 5);

wystarczy ze zastapisz zmienne * 2 i *5 liczbą

• Like 1

• 0

tam masz taki kod:

$default_products_per_page = max(1, (int)Configuration::get('PS_PRODUCTS_PER_PAGE'));
		$nArray = array($default_products_per_page, $default_products_per_page * 2, $default_products_per_page * 5);

wystarczy ze zastapisz zmienne * 2 i *5 liczbą

Super - dzieki Tobie wszystko staje sie prostsze :)

dziekuje bardzo i lece do innych tematow :D

• 0

Witam

Podbijam temat - aktualnie mam taki problem, że silnik presty totalnie ignoruje moje ustawienie 52 produktów na stronę. Zmiana w kontrolerze też jest ignorowana. Wyświetla po prostu wszystkie produkty od razu na maksa czyli 260 per strona. Szablon - mocno przerobiony

sklep  itking.pl

Ktoś coś?