hatrick Posted September 22, 2013 Share Posted September 22, 2013 Mam problem z wyswietlaniem produktow najczesciej kupowanych. Na stronie jest zakladka i blok po prawej. Po prawej w bloku produkty sie wyswietlaja, ale mam wrazenie jakby sie zatrzymalo to. Natomiast po wybraniu zakladki " najczesciej kupowane" pojawia sie komunikat " aktualny brak". Gdzie może być problem? Ponizej daje linka aby zobrazować problem http://e-kaan.pl/index.php?controller=best-sales Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabber Posted September 24, 2013 Share Posted September 24, 2013 Konfiguracja modułu "Blok najczęściej kupowanych" Zawsze wyświetlaj blok (Pokazuj blok nawet jeżeli nie jest dostępny żaden produkt.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 25, 2013 Share Posted September 25, 2013 nie jestem pewny, ale to może być coś z cache, od wersji 1.5 prestashop intensywnie dodaje cache wszędzie, gdzie tylko się da... no i jak rozumiem, sprzedaż w sklepie masz i mimo to, nie wyświetla się nic ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatrick Posted September 25, 2013 Author Share Posted September 25, 2013 Konfiguracja modułu "Blok najczęściej kupowanych" Zawsze wyświetlaj blok (Pokazuj blok nawet jeżeli nie jest dostępny żaden produkt.) Włączyłem, ale nadal nie działa nie jestem pewny, ale to może być coś z cache, od wersji 1.5 prestashop intensywnie dodaje cache wszędzie, gdzie tylko się da... no i jak rozumiem, sprzedaż w sklepie masz i mimo to, nie wyświetla się nic ? Tak, sprzedaż jest. I mam wrażenie jak by moduł się zawiesił. Pokazuje produkty które były najczęściej sprzedawane przy uruchomieniu sklepu. Ten po prawej zatrzymał się na jakimś etapie, natomiast ten główny w ogóle nie wyświetla. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatrick Posted September 28, 2013 Author Share Posted September 28, 2013 Nikt nie wie co to może być? Czemu to się zwiesiło? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatrick Posted October 1, 2013 Author Share Posted October 1, 2013 Zauwazylem ze jak w preferencjach->produkty ustawie aby wszystkie produkty wyswietlal tak aby na poczatku pojawialy sie produkty po dacie dodania. Czyli najnowsze na samej gorze to wtedy przestaje dzialac zakladka najczesciej kupowane, brak produktow. W momencie przywrocenia do standardu, problem z najczesciej kupowanymi znika. Moze ktos doradzic jak to ogarnac? Link to comment Share on other sites More sharing options...
props Posted January 5, 2014 Share Posted January 5, 2014 Ja mam inny problem. Mianowicie nie wyświetla mi najczęściej kupowanych na stronie najczesciej-kupowane. Na głównej zakładce w bloku po prawej są, a na stronie już nie. Pokazuje aktualnie brak ofert. Wie ktoś jaka może być przyczyna? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted January 5, 2014 Share Posted January 5, 2014 spróbuj z tym: 1) zrób backup pliku classes/ProductSale.php 2) otworz plik do edycji (oryginalny), wyszukaj funkcji public static function getBestSales(...) 3) jest tam kod : GROUP BY product_shop.id_product ORDER BY `'.pSQL($order_by).'` '.pSQL($order_way).' LIMIT '.(int)($page_number * $nb_products).', '.(int)$nb_products; zmień go na: GROUP BY product_shop.id_product ORDER BY `'.pSQL($order_by).'` '.pSQL($order_way).' USUŃ TĘ LINIĘ LIMIT '.(int)($page_number * $nb_products).', '.(int)$nb_products; na podstawie: http://www.prestashop.com/forums/topic/284674-solvedtop-sellers-are-not-displaying Link to comment Share on other sites More sharing options...
props Posted January 5, 2014 Share Posted January 5, 2014 (edited) Mam PS 1.5.6 Nie mam takiej linii, ale Jest podobna: ORDER BY '.(!empty($order_table) ? '`'.pSQL($order_table).'`.' : '').'`'.pSQL($order_by).'` '.pSQL($order_way).' usunąłem ją i nic nie pomogło. Cache czyściłem. A przy okazji może ktoś podpowiedzieć w jaki sposób zrobić, żeby na głównej w panelu "Najczęściej kupowane" rozdzielić tak, żeby wyświetlały się w dwóch liniach? Najprościej byłoby wpakować [br] po Najczęściej... ale gdzie to jest? Edited January 5, 2014 by props (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukruk Posted March 4, 2014 Share Posted March 4, 2014 spróbuj z tym: 1) zrób backup pliku classes/ProductSale.php 2) otworz plik do edycji (oryginalny), wyszukaj funkcji public static function getBestSales(...) 3) jest tam kod : GROUP BY product_shop.id_product ORDER BY `'.pSQL($order_by).'` '.pSQL($order_way).' LIMIT '.(int)($page_number * $nb_products).', '.(int)$nb_products; zmień go na: GROUP BY product_shop.id_product ORDER BY `'.pSQL($order_by).'` '.pSQL($order_way).' USUŃ TĘ LINIĘ LIMIT '.(int)($page_number * $nb_products).', '.(int)$nb_products; na podstawie: http://www.prestashop.com/forums/topic/284674-solvedtop-sellers-are-not-displaying Zrobiłem jak napisałeś i niestety dalej mam ten sam problem Pokazują się produkty w prawej kolumnie ale po najechaniu na link Najczęściej kupowane już nie Link do sklepu: http://tumyjki.pl/najczesciej-kupowane Proszę o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
STAC'HB Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 (edited) Witaj. Działający plik do pobrania pod postem: http://Mariusz.Stachowicz.Name/najczesciej-kupowane/ Pamiętaj, zrób BackUP swojego pliku, przed podmianą na nowy plik, który pobierzesz. Pozdrawiam! Edited March 5, 2014 by Xman (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukruk Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 Witaj. Działający plik do pobrania pod postem: http://Mariusz.Stachowicz.Name/najczesciej-kupowane/ Pamiętaj, zrób BackUP swojego pliku, przed podmianą na nowy plik, który pobierzesz. Pozdrawiam! Dzięki wielkie - pomogło !! Pozdrawiam 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
STAC'HB Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 Pozdrawiam również i cieszę się, że w końcu Ci się udało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicewikdesign Posted October 21, 2014 Share Posted October 21, 2014 Witaj. Działający plik do pobrania pod postem: http://Mariusz.Stachowicz.Name/najczesciej-kupowane/ Pamiętaj, zrób BackUP swojego pliku, przed podmianą na nowy plik, który pobierzesz. Pozdrawiam! Po zmianie na twój plik nie działa tłumaczenie nazw pola Link to comment Share on other sites More sharing options...
msuw Posted December 5, 2014 Share Posted December 5, 2014 Dzięki wielkie - pomogło !! Pozdrawiam Można jeszcze raz prosić o udostępnienie pliku, gdyż podany link nie działa. Mam ten sam problem, pokazuje brak produktów presta 1.6 bootstrap Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts