virusotron Posted September 22, 2013 Share Posted September 22, 2013 Witam! Szukam modułu lub małej modyfikacji, która po sprawdzeniu ilości towaru równa lub mniejsza 0 dodawała w opisie produktu napis, żę towar dostępny na zamówienie i/lub koło przycisku dodaj do koszyka. Oczywiście przycisk byłby ciągle aktywny, żeby dany towar dodać do koszyka. Przydała by się tez mała modyfikacja przy finalizowaniu zamówienia chodzi mi o dodanie pytania zo crobić jeżeli przedmioty będą niedostępne i nastepnie wpisać to do uwag zamówienia. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 22, 2013 Share Posted September 22, 2013 taka funkcja nie wymaga dodatkowego modułu standardowo możesz ustawić "zamawianie" produktu gdy na magazynie nie masz ani jednej sztuki, dodatkowo, możesz również taką informację ("żę towar dostępny na zamówienie") umieścić w szablonie product.tpl Link to comment Share on other sites More sharing options...
virusotron Posted September 22, 2013 Author Share Posted September 22, 2013 (edited) Tak, tak obecnie własnie pracuje w takim systemie, ale rózne towary będą miały ten status w róznym czasie. Zrobiłbym zwykłe if (bo do tego się to sprowadza cały moj problem) ale nie wiem w jaki sposob jest przekazywana informacja na temat ilości towaru po prostu, za słabo znam preste po prostu. Pozdrawiam. EDIT: Człowiek nie wyspany to człowiek głupi. Dla potomnych {if $product->quantity <= 0} Towar na zamówienie. {/if} Wstawić gdzie chcemy żeby nam się napis wyświetlił. Pozdrawiam. Edited September 22, 2013 by virusotron (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 22, 2013 Share Posted September 22, 2013 no to mamy rozwiązanie, moduł nie był potrzebny kasa zaoszczędzona co do kwestii: Przydała by się tez mała modyfikacja przy finalizowaniu zamówienia chodzi mi o dodanie pytania zo crobić jeżeli przedmioty będą niedostępne i nastepnie wpisać to do uwag zamówienia. standardowo prestashop umożliwia dodanie wiadomości do zamówienia, może skorzystać z tego pola? Link to comment Share on other sites More sharing options...
virusotron Posted September 22, 2013 Author Share Posted September 22, 2013 Tak, tak korzystam. Miałem na myśli formulaż z radioboxami i wartość jest przekazywana do informacji zamówienia dodatkowo do tego co klient wpisał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts