And63 Posted September 20, 2013 Share Posted September 20, 2013 (edited) Według mojej prywatnej opinii tabela ps_product_group_reduction_cache jest niepotrzebna, zajmuje tylko miejsce w bazie danych i spowalnia sklep. W modyfikacji ps 1.4.4.1 użyłem innej metody. Wiemy w jakiej grupie klientów jest użytkownik, wiemy jaki ma rabat na daną kategorię produktów. Co z tego wynika - w tabeli product_group_reduction_cache mam 9292 rekordy w bazie danych. Skoro wiemy do jakiej grupy należy klient, jakie są rabaty dla danej kategorii produktó korzystam z danych zawartych w tabeli group_reduction - ilość rekordów 122 - jest różnica? Po co korzystać z redukcji cenowej dla grupy w danej kategorii dla konkretnego produktu ??? Wystraczy dać klientowi rabat dla kategorii produktów w zależności od tego do jakiej grupy klientów należy. Moje rozwiązanie polegające na innym niż oryginalnym pobieraniu rabatów funkcjonuje przez 8 miesięcy i nie było żadnego błędu. W celu odciążenia bazy danych moja tabela product_group_reduction_cache jest pusta ma 0 rekordów. W podsumowaniu: Dzięki cookies wiemy do jakiej grupy należy klient. Wiemy jaki ma rabat na kategorię produktów. Swoje rozwiązanie pobierania rabatów zastosowałem 8 miesięcy temu i działa perfekcyjnie. Po co nam w takim razie indywidualny rabat na konkretny produkt ??? - który należy on do konkretnej kategorii, która ma z kolei przypisany rabat dla grupy?- wszystkie potrzebne dane znajdujemy w tabeli ps_group_reduction Chcecie sprawdzić? - zapraszam http://www.fortec.pl - przyślijcie PW - dam Wam rabat 38% na telewizję analogową - a co, jak szaleć to szaleć Edited September 20, 2013 by And63 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts