Jump to content
  • 0

Błąd serwera przy zakładaniu konta

Keslaw

Question

Przy zakładaniu nowego konta na mojej stronie i wpisaniu wszystkich danych w drugim kroku (po podaniu maila), po kliknięciu Register, wyskakuje mi Błąd serwera (Google Chrome):  W witrynie wystąpił błąd podczas pobierania strony http://mojastrona.pl/index.php?controller=my-account. Może być ona wyłączona na potrzeby konserwacji lub nieprawidłowo skonfigurowana.

Co jest nie tak?

Na innym forum poradzono mi, aby: musisz skonfigurować wysyłanie maili jeśli nie za pomocą mail to smtp

Jednakże, nie wiem jak to skonfigurować. Mam się kontaktować z dostawcą mojej poczty, żeby mi podali te pola konfiguracyjne? Czy może jest jakiś w ogóle inny sposób na naprawienie tego problemu?

11 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Po kliknięciu Register:

Fatal error: Uncaught exception 'SmartyCompilerException' with message 'Syntax Error in template "/home/j/data/www/mojastrona.pl/themes/vp_shirts/my-account.tpl" on line 54 "&lt;p&gt;&lt;a href=&quot;{$base_dir}&quot; title=&quot;{l s='HOME'}&quot;&gt;&lt;img src=&quot;{$img_dir}icon/home.gif&quot; alt=&quot;{l s='HOME''}&quot; class=&quot;icon&quot; /&gt;&lt;/a&gt;&lt;a href=&quot;{$base_dir}&quot; title=&quot;{l s='HOME''}&quot;&gt;{l s='HOME''}&lt;/a&gt;&lt;/p&gt;" - Unexpected "'}" class="icon" /></a><a href="{$base_dir}" title="{l s='", expected one of: "}" , " " , ATTR' in /home/j/data/www/www/mojastrona.pl/tools/smarty/sysplugins/smarty_internal_templatecompilerbase.php:665 Stack trace: #0 /home/j/data/www/www/mojastrona.pl/tools/smarty/sysplugins/smarty_internal_templateparser.php(3144): Smart in/home/j/data/www/mojastrona.pl/tools/smarty/sysplugins/smarty_internal_templatecompilerbase.php on line 665

Zamieniłem nazwę mojej strony na mojastrona.pl oraz zmieniłem nazwę mojej strony głównej na HOME w powyższym raporcie.

Edited by Keslaw (see edit history)

• 0

O Boże... Okazało się, że było w kilku linijkach zamiast {l s='NAZWA'} było {l s='NAZWA''}

I od takiego czegoś wysypało cały proces robienia konta? Straszne...

Nie chciałbym zakładać nowego tematu, więc napiszę o nowym problemie.

Tak więc, chciałbym uzyskać ten efekt przeniesienia obrazka przedmiotu po kliknięciu "Add to cart" (JavaScript) do koszyka, który jest w lewej kolumnie, a nie do prawego górnego menu koszyka (bo tak jest domyślnie). Który plik odpowiada za ten efekt i co tam należy edytować?

• 0

oczyiście, że wysypie cały sklep :) smarty nie wie co się dzieje i "pada" ;)

co do kolejnego pytania,

chodzi o plik modules/blockcart/ajax-cart.js

funkcja z animacją

if (cartBlockOffset != undefined && $picture.size())
				{
					$picture.appendTo('body');
					$picture.css({ 'position': 'absolute', 'top': $picture.css('top'), 'left': $picture.css('left'), 'z-index': 4242 })
					.animate({ 'width': $element.attr('width')*0.66, 'height': $element.attr('height')*0.66, 'opacity': 0.2, 'top': cartBlockOffset.top + 30, 'left': cartBlockOffset.left + 15 }, 1000)
					.fadeOut(100, function() {
						ajaxCart.updateCartInformation(jsonData, addedFromProductPage);
						$(this).remove();
					});
				}

• 0

Ale właśnie na co :>? Bo ciągle dajesz mi wytyczne, naprawdę chciałbym trochę sam pomyśleć, ale w ogóle nie mam o tym pojęcia - pierwszy raz na oczy widzę taką postać kodu. Chcę to przekierować, tak jak na obrazku po prawej. Po lewej jest domyślnie, a ja bym chciał, tak jak po prawej stronie załączonego screen'a.

post-681057-0-27370100-1379754861_thumb.png

• 0

Kod koszyka z boku:

<div id="cart_block" class="block exclusive">
<div class="arrow_drop"> </div>
<h4>
<a href="http://mojastrona.pl/index.php?controller=order-opc">Koszyk</a>
<span id="block_cart_expand" class="hidden"> </span>
<span id="block_cart_collapse"> </span>
</h4>
<div class="block_content">
<!-- block summary -->
<div id="cart_block_summary" class="collapsed">
<span class="ajax_cart_quantity" style="display: none;">0</span>
<span class="ajax_cart_product_txt_s" style="display: none;">produkty</span>
<span class="ajax_cart_product_txt" style="display: none;">produkt</span>
<span class="ajax_cart_total" style="display: none;">0,00 zł</span>
<span class="ajax_cart_no_product" style="display: inline-block;">jest pusty</span>
</div>
<!-- block list of products -->
<div id="cart_block_list" class="expanded">
<p id="cart_block_no_products">Brak produktów</p>

<div id="cart-prices">
         <div class="cart-prices-block">
                <span id="cart_block_shipping_cost" class="price ajax_cart_shipping_cost">0,00 zł</span>
                <span class="vp_shipping">Dostawa</span>    
</div>
           <div class="cart-prices-block">
                <span id="cart_block_total" class="price ajax_block_cart_total">0,00 zł</span>
                <span class="vp_total">Razem</span>
            </div>
</div>
<p id="cart-buttons">
<a href="http://mojastrona.pl/index.php?controller=order-opc" id="button_order_cart" class="exclusive_large" title="Realizuj"><span></span>Realizuj</a>
</p>
</div>
</div>
</div>

Kod koszyka na górze:

<div id="header_user">
	<ul id="header_nav">
				<li id="shopping_cart">
			<a href="http://mojastrona.pl/index.php?controller=order-opc" title="Pokaż mój koszyk" rel="nofollow" style="border-top-left-radius: 3px; border-top-right-radius: 3px; border-bottom-right-radius: 3px; border-bottom-left-radius: 3px;">Koszyk:
			<span class="ajax_cart_quantity hidden" style="display: none;">0</span>
			<span class="ajax_cart_product_txt hidden" style="display: none;">produkt</span>
			<span class="ajax_cart_product_txt_s hidden" style="display: none;">produkty</span>
			<span class="ajax_cart_total hidden" style="display: none;">0,00 zł</span>
			<span class="ajax_cart_no_product">(pusty)</span>
			</a>
		</li>
				<li id="your_account"><a href="http://mojastrona.pl/index.php?controller=my-account" title="Wyświetl moje konto klienta" rel="nofollow">Twoje konto</a></li>
	</ul>
	<p id="header_user_info">
		Witaj
					<a href="http://mojastrona.pl/index.php?controller=my-account" title="Zaloguj się do swojego konta klienta" class="login" rel="nofollow">Zaloguj / Zarejestruj się</a>
			</p>
</div>