magisterson Posted September 19, 2013 Share Posted September 19, 2013 Witam. Co zrobić aby koszyk na stronie głównej zachowywał się tak: Gdy z polecanych na dole kliknę dodaj do koszyka, produkt wędruje do koszyka. Następnie gdy ktoś najedzie myszką na koszyk u góry to on cały czas jest rozwinięty nawet gdy już nie trzymamy kursora na nim i żeby ten koszyk był cały czas na ekranie. Nie wiem jak to nazwać Jak pływająca ramka po prawej stronie? ;P PS 1.5.5.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 19, 2013 Share Posted September 19, 2013 modules/blockcart/block-cart.js $("#shopping_cart a:first").hover( function() { $(this).css('border-radius', '3px 3px 0px 0px'); if (ajaxCart.nb_total_products > 0 || cart_qty > 0) $("#cart_block").stop(true, true).slideDown(450); }, function() { $('#shopping_cart a').css('border-radius', '3px'); setTimeout(function() { if (!shopping_cart.isHoveringOver() && !cart_block.isHoveringOver()) $("#cart_block").stop(true, true).slideUp(450); }, 200); } ); zmieniamy na: $("#shopping_cart a:first").hover( function() { $(this).css('border-radius', '3px 3px 0px 0px'); if (ajaxCart.nb_total_products > 0 || cart_qty > 0) $("#cart_block").stop(true, true).slideDown(450); }, function() { /** $('#shopping_cart a').css('border-radius', '3px'); setTimeout(function() { if (!shopping_cart.isHoveringOver() && !cart_block.isHoveringOver()) $("#cart_block").stop(true, true).slideUp(450); }, 200); **/ } ); Link to comment Share on other sites More sharing options...
magisterson Posted September 19, 2013 Author Share Posted September 19, 2013 Hej! Dzięki za natychmiastowa odpowiedź! Nie znalazłem pliku: block-cart.js ale znalazłem plik "ajax-cart.js" w którym był ten kod i zrobiłem tak jak w twoim przykładzie jednka nie działa;/ daje koszyk działa tak jak działał. Poniżej mój fragment kodu: Presta 1.5.5.1 $("#shopping_cart a:first").hover( function() { $(this).css('border-radius', '3px 3px 0px 0px'); if (ajaxCart.nb_total_products > 0 || cart_qty > 0) $("#cart_block").stop(true, true).slideDown(450); }, function() { /** $('#shopping_cart a').css('border-radius', '3px'); setTimeout(function() { if (!shopping_cart.isHoveringOver() && !cart_block.isHoveringOver()) $("#cart_block").stop(true, true).slideUp(450); }, 200); **/ } ); Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 19, 2013 Share Posted September 19, 2013 odśwież przeglądarkę twardym refreshem ctrl+f5 koszyk po "zjechaniu" myszką z niego, nie powinien znikać Link to comment Share on other sites More sharing options...
magisterson Posted September 19, 2013 Author Share Posted September 19, 2013 (edited) Wiesz co... dziwna sprawa, ale dopiero zakomentowanie poniższego kodu dało oczekiwany rezultat. $("#cart_block").hover( function() { $('#shopping_cart a').css('border-radius', '3px 3px 0px 0px'); }, function() { /**$('#shopping_cart a').css('border-radius', '3px'); setTimeout(function() { if (!shopping_cart.isHoveringOver()) $("#cart_block").stop(true, true).slideUp(450); }, 200);**/ } ); Ten fragment kody który podałeś ty OD-komentowałem i działa. Nie wiem czym dobrze zrobiłem, ale tylko dzięki temu powstał taki efekt jak chciałem. Robiłem twardy refresh i podglądałem sklep z 3 komputerów. Poza tym w Firefox'ie mam czyczczenie przeglądarki do zera po zamknięciu... Mam nadzieje, że nie zakomentowałem czegoś co negatywnie wpłynie na wyświwtlanie koszyka? EDIT************ I jeszcze pytanie co zrobić aby ten koszyk był taką ramką cały czas widoczną z prawej strony? tzn. jak juz się pojawi to po prostu żeby był w takiej samej pozycji cały czas. Coś na zasadzie sliderów facebooka na stronach;P nie chodzi o to aby się tak wysuwał tylko własnie żeby był w tym samym miejscu ekranu zawsze? Pozdrawiam wszystkich. Edited September 19, 2013 by magisterson (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
geotargetplus Posted February 27, 2014 Share Posted February 27, 2014 Zakomentowałem obydwa i działa ;-) Dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts