cezarybobinski Posted September 18, 2013 Share Posted September 18, 2013 Witam,od kilku dni próbuję znaleźć rozwiązanie mojego problemu.Potrzebuję osiągnąć taki efekt: http://presta-theme-maker.com/maker/?ref=check (po kliknięciu LET'S CREATE) otwiera się kreator, widać w nim bordowe tło a strona jest jakby w tabeli z dodanym efektem cienia.Błagam o pomoc w uzyskaniu takiego efektu.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 18, 2013 Share Posted September 18, 2013 w header.tpl zaraz po <body> dodajesz: <div id="mycontainer"> tak jak na przykładzie poniżej: <body {if isset($page_name)}id="{$page_name|escape:'htmlall':'UTF-8'}"{/if} class="{if $hide_left_column}hide-left-column {/if} {if $hide_right_column}hide-right-column {/if} {if $content_only} content_only {/if}"> <div id="mycontainer"> w footer przed </body> dodajesz zamknięcie tego diva czyli </div>, tak jak na przykładzie poniżej: </div> </body> </html> teraz czas na style css. w global css dodajesz: #mycontainer { display:block; clear:both; overflow:hidden; box-shadow: 0 0 6px #999} Link to comment Share on other sites More sharing options...
cezarybobinski Posted September 18, 2013 Author Share Posted September 18, 2013 Dziękuję dobry człowieku. rozumiem że w global.css muszę dodatkowo wpisać parametry mycontainer ? czyli kolor tła itp... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 18, 2013 Share Posted September 18, 2013 tak, zaktualizowałem wpis Link to comment Share on other sites More sharing options...
cezarybobinski Posted September 18, 2013 Author Share Posted September 18, 2013 jeszcze jedno pytanie, bo chyba w złym miejscu umieściłem : #mycontainer { display:block; clear:both; overflow:hidden; box-shadow: 0 0 6px #999} w global.css - bo nie działa:( W którym dokładnie miejscu to wrzucić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 18, 2013 Share Posted September 18, 2013 zmodyfikowałem troche style: #mycontainer { width: 980px; margin: auto; background: #FFF; display: block; clear: both; overflow: hidden; box-shadow: 0 0 6px #999; padding: 0px 10px; } efekt: gdzie umieścić? szczerze mówiąc - gdziekolwiek w global.css Link to comment Share on other sites More sharing options...
cezarybobinski Posted September 18, 2013 Author Share Posted September 18, 2013 BOSKO! Wszystko działa jak należy. Jeszcze raz dziękuję i obiecuję że odwdzięczę się kilkoma zamówieniami w Twoim sklepie już niebawem:) Pozdrawiam serdecznie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts