x13_pl Posted September 16, 2013 Share Posted September 16, 2013 Witam, już któryś dzień walczę ze zdjęciami. W końcu zaktualizowałem preste z 1.5.4.1 na 1.5.5.0 przy generowaniu mam błąd: Original image is missing or empty (/home/zorro/domains/sklepakwarystyczny.com.pl/public_html/img/p/5/5/55.jpg) a zdjęcie znajduje się w: (/home/zorro/domains/sklepakwarystyczny.com.pl/public_html/img/p/55.jpg) można to jakoś łatwo szybko przerobić ? wiem że jest opcja "przenieś zdjęcia" czy jakoś tak ale nie wyświetla mi się ona Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 And63 Posted September 19, 2013 Share Posted September 19, 2013 (edited) Sprawa jest prosta. Idziesz do pliku /controllers/admin AdminImagesController.php i odnajdujesz linię( u mnie 56 linia): $this->display_move = (defined('_PS_CREATION_DATE_') && strtotime(_PS_CREATION_DATE_) > strtotime('2013-03-26')) ? false : true; zmieniasz datę 2013-03-26 na przykład na 2013-10-30 - czyli do przodu od dziś. Zapisujesz i masz już opcję konwersji zdjęć do nowego formatu plików Edited September 19, 2013 by And63 (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
x13_pl
Witam, już któryś dzień walczę ze zdjęciami.
W końcu zaktualizowałem preste z 1.5.4.1 na 1.5.5.0
przy generowaniu mam błąd:
Original image is missing or empty (/home/zorro/domains/sklepakwarystyczny.com.pl/public_html/img/p/5/5/55.jpg)
a zdjęcie znajduje się w:
(/home/zorro/domains/sklepakwarystyczny.com.pl/public_html/img/p/55.jpg)
można to jakoś łatwo szybko przerobić ? wiem że jest opcja "przenieś zdjęcia" czy jakoś tak ale nie wyświetla mi się ona
1 answer to this question
Recommended Posts