sh0wtek Posted September 16, 2013 Share Posted September 16, 2013 Witam, W jaki sposób mogę wyłączyć opis dostępności produktu na stronach presty. http://ogrzewanie-domu.pl/36-jednofunkcyjne-kondensacyjne-junkers Chodzi mi o napis Dostępny pod ceną produktu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 16, 2013 Share Posted September 16, 2013 w pliku product-list.tpl wystarczy zakomentować fragment: {if isset($product.available_for_order) && $product.available_for_order && !isset($restricted_country_mode)}<span class="availability">{if ($product.allow_oosp || $product.quantity > 0)}{l s='Available'}{elseif (isset($product.quantity_all_versions) && $product.quantity_all_versions > 0)}{l s='Product available with different options'}{else}{l s='Out of stock'}{/if}</span>{/if} Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sztimon Posted July 12, 2014 Share Posted July 12, 2014 Chciałbym ponowić pytanie, chciałem to samo zrobić w prescie 1.6. Kod troszeczkę się różni i chyba trzeba trochę więcej zakomentować, bo inaczej ify nie będą dobrze domknięte. Czy mógłbyś napisać co dokładnie mam zakomentować, ponieważ jak to robię po swojemu to ten napis na stronie produktu "9 Przedmioty" nie znika. I jeszcze jedno szybkie pytanie dla upewnienia, w tym pliku komentuje się tak? {* komentarz *} Z góry dziękuję za odpowiedź Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted July 12, 2014 Share Posted July 12, 2014 {* {if isset($product.available_for_order) && $product.available_for_order && !isset($restricted_country_mode)}{if ($product.allow_oosp || $product.quantity > 0)} <span class="availability">{l s='Available'}</span>{elseif (isset($product.quantity_all_versions) && $product.quantity_all_versions > 0)}<span class="availability">{l s='Product available with different options'}</span>{else} <span class="cs_out_of_stock">{l s='Out of stock'}</span>{/if} {/if} *} Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 12, 2014 Share Posted July 12, 2014 komentujemy całą treść category-count.tpl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sztimon Posted July 12, 2014 Share Posted July 12, 2014 Zakomentowałem w pliku category-count.tpl: {*{strip}<span class="heading-counter">{if (isset($category) && $category->id == 1) OR (isset($nb_products) && $nb_products == 0)} {l s='There are no products in this category.'}{else} {if isset($nb_products) && $nb_products == 1} {l s='There is 1 product.'} {elseif isset($nb_products)} {l s='There are %d products.' sprintf=$nb_products} {/if}{/if}</span>{/strip}*} Czyli generalnie wszystko, ale opis: "10 Przedmioty" nie zniknął. Może to ma związek z tym, że to co zakomentowałem jest po angielsku "{l s='There are %d products.' sprintf=$nb_products}". A moja stronka jest po polsku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 13, 2014 Share Posted July 13, 2014 uściślijmy trochę chodzi Ci o stronę kategorii (tam gdzie wyświetlają się produkty z danej kategorii) ? jeżeli korzystasz z standardowego szablonu w prestashop 1.6.x, to plik który wspomniałem jest plikiem poprawnym wprowadzone zmiany (zakomentowanie kodu) powinny być widoczne jeżeli nie są - wyczyść cache sklepu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sztimon Posted July 14, 2014 Share Posted July 14, 2014 Już udało mi się rozwiązać problem. Chodziło mi o napis ile jest dostępnych produktów jak się wejdzie już w konkretny produkt. Tak naprawdę nie trzeba było zmieniać nic w kodzie, tylko w preferencje -> produkty -> Wyświetl dostępne ilości na stronie produktu. Dziękuję wszystkim za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczepan358 Posted February 10, 2016 Share Posted February 10, 2016 wywalilem opis dostępności produktu z kategorii a jak sie pozbyc tego z karty produktu i podsumowania w koszyku ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolfen1223 Posted November 4, 2016 Share Posted November 4, 2016 (edited) Ponawiam pytanie kolegi @szczepan358 jak pozbyć się pola dostępność z karty podczas składania zamówienia? Edited November 4, 2016 by wolfen1223 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacek Posted May 7, 2018 Share Posted May 7, 2018 Witam panowie, jak mogę się pozbyć zaznaczonych w załączonym zdjęciu zapisów? Wersja 1.6.1.18 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts